Seat Toledo 2.3v5: Lak-kwaliteit van tegenwoordig...

Bouwjaar: 2002

Hoe voorzichtig ik ook omga met de lak van mijn zwarte 4 jaar oude Seat Toledo, er lijken elke dag weer krassen bij te komen. Variërend van dunne lange tot korte brede witte krassen (ja, je bent zo door de lak heen, blijkbaar). Het lijkt wel of de lak supergevoelig is en ook nog eens heel erg dun. Hebben jullie de zelfde bevindingen of heb ik een "maandagauto" met premie-a lak gekocht?

Groeten,
DutchComp

dupl-u-12247-5dd1486088985+DutchComp

Geplaatst door dupl-u-12247-5dd1486088985+DutchComp (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Seat Toledo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

Santa (0), 18 jaar geleden

Welkom bij de club van zwarte-lak minnende auto-eigenaren! Helaas is zwart, net als donkerblauw e.d. gewoon een ramp-kleur. Staat heel mooi in de showroom, maar je ziet er alles op!
Krasjes in de lak krijg je altijd, OOK wanneer je de auto met de hand wast. Meeste mensen maken de fout om bij het wassen draaiende bewegingen te maken. Je krijgt dan van dat mooie spinnen-web effect in je lak als je met strijklicht langs de lak kijkt.... Zwarte lak met een blanke lak als toplaag is iets beter, maar het blijft zwart...... Ikzelf heb 1 keer een zwarte auto gehad: nooit weer! Mode of niet! En last but not least: let op waar je je auto parkeert. Anderen zijn vaak niet zo voorzichtig op parkeerterreinen als dat jij graag zou willen! Blijf op een parkeerterrein bij de supermarkt maar eens in je auto zitten en kijk naar andere mensen. Met name VROUWEN zijn grote krassenmakers! Waarom? Omdat ze die verrekte schoudertassen NOOIT afdoen wanneer ze tussen auto's doorlopen en/of boodschappen gaan inladen OP DE ACHTERBANK i.p.v. in de kofferbak... En de openstaande deur....?? Die tikte maar tegen het portier van de er naast staande auto.... en NOG een keer.....en NOG een keer...... PFFFFF!

blijegeit (0) PRO, 18 jaar geleden

zo, wat een frusteraties weer zeg :)

Maar zwart is inderdaad een heel gevoelige kleur.

wat je kan doen is je auto eens naar een poetsbedrijf rijden en vragen of ze je krassen nog weg kunnen poetsen.


mvg

dupl-u-12247-5dd1486088985+DutchComp (0), 18 jaar geleden

En toch... Heb hiervoor ook een zwarte auto gehad, maar die had er duidelijk minder last van! Bij deze auto schijnt de minste of geringste aanraking al een "kras tot op het bot" (oftewel de witte onderlaag is direkt zichtbaar) te geven.

Sluit me trouwens wel helemaal aan bij de mening van Klaas voor wat betreft het gedrag op parkeerplaatsen: ik heb dat zelf ook meer dan eens mogen aanschouwen. En ja, je zou er heel gemakkelijk gefrustreerd door kunnen raken als je zelf zuining bent op je spullen en zo'n huppeltrut in mantelpak schuurt met haar Gucci-tas een paar degelijke adidas-strepen op je trots om vervolgens in alle toonaarden te ontkennen dat die van haar afkomstig zijn.

Maar goed het zijn echt niet alleen de dames, hoor. Onder de heren bevinden zich helaas ook genoeg van die botte figuren.

Ach, dit zal waarschijnlijk toch nooit veranderen en ik heb met dit berichtje daarom maar weer eens mijn frustraties (tijdelijk) van me afgeschreven. ;-)

Een prettig weekend,
Dutch Comp

tedkroon (0), 18 jaar geleden

Van Skoda vind ik de lak kwaliteit voortreffelijk! Deze standaard lak is afgewerkt met een blanke lak laag. Qua krasbestendigheid, glansbehoud blijft hij als nieuw.Desalniettemin had ik na 3 maanden fikse hagelschade om mijn dak en motorkap. Helaas lijkt het er toch op dat je hem niet nieuw mag houden.

Groeten Ted.

aaten (0), 18 jaar geleden

Je oude auto was zeker van begin jaren negentig? Oftewel in de tijd dat er nog met oliegedragen lakken werd gewerkt in plaats van met watergedragen. De oude lakken waren nou eenmaal een stuk sterker dan de nieuwe (hoezo mileubesparing?)
Wat wel eens wil helpen als je een nieuwe auto koopt het ding gelijk een waxoil behandeling geven (nee ik ben geen reseller alleen tevreden gebruiker, mijn vorige auto had het en de nieuwe weer en werkt perfect)

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Seat Toledo of stel zelf een nieuwe vraag.