Seat Toledo 1.9 TDI: Maximaal vermogen en snelheid

Bouwjaar: 2001

Hallo,

Sinds een week een Toledo gekocht van 2001; een TDI 66 KW met 90 PK. Op internet en de boekjes staat de auto een maximale snelheid heeft van 180 km/uur. Echter haal ik met moeite de 160. Ook merk ik tijdens het optrekken dat van de 2000 naar de 3000 toeren de turbo zijn werk goed doet. Boven de 3000 zakt deze in en accelereer je minder snel. Beetje naar gevoel krijg je ervan in je maag!

Is dit normaal of is er iets aan de hand? Moet de boordcomputer nog leren? (dit heb ik eerder gelezen). Of is een max van 160 normaal bij een 90 pk TDI. Overigens rijdt de auto verder prima en kan deze normaal meekomen in het verkeer (behalve op de snelweg).

Graag jullie advies/ervaringen!

Alvast bedankt!

Yvosurf

Geplaatst door Yvosurf (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Seat Toledo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Thijs11395 (0) PRO, 19 jaar geleden

Yvo,

Lees nog eens wat verder op deze site en op www.tdiclub.nl met als trefwoord "luchtmassameter". Volgens mij weet je dan wat je te doen staat ;-)

Succes, Thijs

blijegeit (0) PRO, 19 jaar geleden

Inderdaad.. 1 antwoord.

LUCHTMASSAMETER! :P

suc6

kosten zo'n 80 euro?!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Seat Toledo of stel zelf een nieuwe vraag.