Seat Ibiza 2011: Misfire / hoge stft / valse lucht vermoeden

Bouwjaar: 2011, Brandstof: Benzine, Motorcode: CBZ, Motorinhoud (cc): 1200, Vermogen (kw): 77

Hallo allemaal, ik heb een seat ibiza 1.2tsi 2011 model . Nu heb ik het probleem dat mijn auto schokt tijdens het hard accelereren. Paar keer motorlampje gekregen vervolgens uitgelezen staat er cilinder 3 overslag/misfire. Verder gekeken gezien dat meerdere cylinders ook misfire vertonen. Hoge long term fuel trim van 14 % bij stationair lopen. Bij hogere toeren tijdens rijden gaat iets lager zitten rond 8% of 4%. Lambda sesnoren uitgelezen en reageren prima op gas. Beide map sensoren schoongemaakt. Luchtfilter is nieuw. waarbij ontsteking is vervangen bobine+buougie+kabels. Brandstofdruk in de fuel rail lijkt in orde met obd2 gelezen.
Kan iemand mij helpen ik heb het vermoeden dat het valse lucht betreft, vervolgens lopen checken met carb reiniger op alle slangen en aansluitingen kan niks vinden?

laleon

Geplaatst door laleon (0) , lid sinds 4 maanden geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Seat Ibiza? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

harry4203 (420) PRO, 4 maanden geleden

Brandstofdruk in orde? benzinefilter. De vraagstelling doet vermoeden dat de klacht is ontstaan na het vervangen van de bougies, kabels en bobine, Is dat zo?

laleon (0), 4 maanden geleden

Lijkt me geen porbleem met de brandstofdruk, even naar de waarde gekeken via obd2 staat dat de druk in de fuel rail goed is. Ook lijkt me dat hoe hoger de toeren hoe hoger de stft moet worden om de toegenomen brandstof te leveren.
Verder de auto heb ik net een week en ik zie dat de bougiekabels bobine en bougies vervangen zijn dus geen idee of het erna is opgedoken.

kaleido 1 (1565) PRO, 4 maanden geleden

Zal er voor zijn geweest denk ik , 1 en ander vervangen heeft niet geholpen , auto weg gedaan en nu zit jij er mee , heb je geen garantie ?

    Geen garantie is gekocht via veiling, auto is redelijk onderhouden. Wil het zelf oplossen dat scheelt centen. - laleon (0), 4 maanden geleden

bert klein (85) PRO, 4 maanden geleden

Zou eerst maar eens compressie meten of het niet te veel afwijkt
Distributie timing of je geen uitgerekte ketting hebt

    Distributieriem al vervangen, compressie zou kunnen maar het probleem treedt niet altijd op. Soms heb je het wel soms is het er niet. - laleon (0), 4 maanden geleden

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Seat Ibiza of stel zelf een nieuwe vraag.