Seat TOLEDO: Moeilijk schakelen als motor warm is.

Mijn seat wil moeilijk in de 1 en 2 als de motor warm is... Bij koude motor schakeld het prima.
Heb vandaag olie in de versnellingsbak gedaan, maar het probleem blijft. Heb 2 jaar geleden koppelingsplaat en druklagers vervangen, dus die zijn nog prima. Ik snap alleen niet waarom het bij koude motor geen probleem is en perfect schakeld.
Heeft iemand hier ervaring mee of een oplossing ervan?

Sandjay

Geplaatst door Sandjay (0) , lid sinds 8 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Seat Toledo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

ricky (0) PRO, 6 jaar geleden

Is het alleen zijn 1e en 2e versnelling? En gaat hij dan ook moeilijk of met bijgeluiden in zijn achteruit op het moment dat hij moeilijk schakelt? Zo ja, dan waarschijnlijk probleem in de koppeling (komt dan niet goed vrij). Zo niet, dan denken aan een inwendig defect in de bak.

Sandjay (0), 6 jaar geleden

Hoe kan dat het met een koude motor de versnellingen zonder problemen werken en alleen bij warm motor niet in de eerste en tweede versnellingen gaan. Ik heb ook gehoord dat er lucht in de koppeling kan zitten of anders de koppelings pomp defect kan zijn. Ik heb maandag een afspraak bij de garage en dan hoop ik dat het niet de versnellingsbak is.
Bedankt voor het meedenken.

ricky (0) PRO, 6 jaar geleden

Maar de vraag was of hij dan op dat moment ook moeilijk of met bijgeluiden in zijn achteruit gaat? En is het alleen zijn 1e en 2e versnelling? Dus 3 en 4 en 5 gaan ten alle tijde vlekkeloos?

Sandjay (0), 6 jaar geleden

Ja de 3, 4 en de 5 de versnellingen gaan zonder problemen en in de achteruit gaat helemaal niet. Ik moet de motor uit doen om in de achteruit te zetten. Ik heb 2 jaar geleden de koppelingsplaat... Drukgroep en Druklager nieuw in laten zetten.
Het kan ook de koppelingscilinder zijn heb ik gehoord en of Drukgroep. Heeft iemand hier ervaring mee?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Seat Toledo of stel zelf een nieuwe vraag.