Seat Leon: Motor slaat plots af.

Bouwjaar: 2008, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.400cc

Mijn nicht haar Leon is plots uitgevallen en nadat ze 10 minuten gewacht had starte hij wel terug maar viel wat later toch terug uit maar ze was zo toch thuisgeraakt.
Ze gaat al een tijdje naar een niet Seat garage wegens heel ontevreden van haar lokale dealer en ik had haar de raad gegeven om gewoon de auto bij een andere Seat dealer binnen te doen maar blijkbaar is dat was wel een heel eind van bij haar thuis dus vanaf toen gaat ze bij deze garage waar ze heel tevreden over is.
Dit maar even om te laten weten dat deze brave man de auto bij haar komen ophalen is en hij daar nu al een week staat maar blijkbaar heeft hij het probleem nog niet gevonden dus misschien hier iemand die hetzelfde al eens voorgehad heeft en kan zeggen waar hij eventueel nog eens kan naar kijken.
Hij heeft het start contact vervangen maar dat was dus niet het probleem.
Ik denk zelf aan een slechte massa ergens want blijkbaar gaan ook al haar lichtjes in het dashboard uit als het gebeurd maar als jullie nog tips hebben hoor ik het graag.

ovi

Geplaatst door ovi (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Seat Leon? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

ricky (0) PRO, 8 jaar geleden

Heeft hij hem uitgelezen en staan er storingen in het systeem?
Valt hij in 1x uit alsof je contact uitzet, dus echt van ene op andere moment helemaal niks meer of gaat dat gepaard met stotteren of pruttelend enz?
Welke lichtjes vallen dan uit op dat moment? De gewone instrumentenpaneel verlichting bedoel je?
Eerst kijken of en welke storingen erin staan en dan ff verder kijken. Eerste verdachten zijn voeding/massa of verotte accu of bdp sensor maar ligt eraan hoe hij uitvalt en welke storingen erin staan.

ovi (0), 8 jaar geleden

Voor zover ik haar verstaan heb valt hij plots volledig uit en niks van lichtjes meer oip het instrumentenpaneel.
Ze liet weten dat hij hem uitgelezen had en er geen foutmeldingen waren dus was hij bij Seat een startcontact gaan kopen en heeft dat gemonteerd.
Spijtig genoeg zonder resultaat dus ging hij verder zoeken.
Ik had hier ook al ergens gevonden dat er nog een "bakje" niet ver van dat startcontact zit waar ook al eens een probleem mee is maar begrijp niet goed wat ze met dat "bakje" bedoelen dus daarom dat ik toch even een nieuw topic geopend heb.
Ik bel haar wel eens op voor meer info en post het hier zodat jullie even kunnen meedenken.

ricky (0) PRO, 8 jaar geleden

Oke (Y)
Vraag ook ff of ze wel gelijk daarna kon starten maar dat de motor niet aansloeg? Dus wel startmotor maar geen motor die aanslaat.

puntoselecta99 (0), 8 jaar geleden

Hallo, vaak is het starten na enige tijd veroorzaakt door de BDP-sensor. Je kunt het vliegwiel naast de BDP sensor ook goed schoonschuren.

ovi (0), 8 jaar geleden

Ik nu de volledige uitleg gehad.

Hij valt dus plots stil maar alle lichtjes in het dashboard blijven wel branden. Als ze dan een minuut of 10 wachten start hij terug maar niet voor lang.
Heb dit ook al een paar keer voorgehad met één van mijn auto's en toen was het iedere keer de krukaspositiesensor die de geest gegeven had dus heel eigenaardig dat die kerel dat niet eerst geprobeerd heeft???
Ze heeft laten weten dat de auto vandaag naar een "specialist" gegaan is dus ik ben benieuwd of deze er dan toch iets meer kaas van gegeten heeft!
Ik zal zeker en vast de oplossing hier posten.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Seat Leon of stel zelf een nieuwe vraag.