Seat Alhambra: Motor slaat spontaan af en start na enige minuten weer

Bouwjaar: 2000

Mijn Seat Alhambra van 2000 (oude model) motortype ADY, slaat onder het rijden spontaan af (geen vonk meer). In dit afslaan is geen patroon te herkennen wat betreft omgevingstemperatuur of afgelegde weg, wel gebeurde het regelmatig in de buurt van de peage hokjes op de Franse tolwegen (wellicht toeval). Na enige tijd start de motor weer zonder problemen en kan de weg vervolgt worden. Uitlezen van het motormanagement biedt geen oplossingen omdat er geen fouten gemeld worden. In Frankrijk de bobine al laten vervangen maar dit heeft ook niet mogen baten.

Wie herkent dit probleem of delen van het probleem?

gvdtop

Geplaatst door gvdtop (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Seat Alhambra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Alexander243 (0) PRO, 18 jaar geleden

BDP-sensor is verdachte nr.1.Dit onderdeel meet de toerental van de motor.Als die niet werkt heb je geen vonk en ook wordt er geen brandstof ingespoten.

Voedingsrelais ECU kan ook een oorzaker zijn,maar zal toch eerst voor de BDP-sensor gaan.Is vrij snel vervangen.

Suc6

qwajonge (0), 18 jaar geleden

Bij mij was het de BDP sensor , de draden maakten vlak bij de sensor sluiting, duur ding overigens...

gvdtop (0), 18 jaar geleden

Toevallig gisteren de sensor vervangen en mijn sensor zag er net zo uit als hierboven omschreven, vreemd echter dat de gemiddelde SEAT dealer hier niet automatisch aandenkt of dat e.e.a. valt uit te lezen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Seat Alhambra of stel zelf een nieuwe vraag.