Seat Inca: Motortemperatuur bij vorst/thermostaat

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9sdi

Hallo misschien is deze vraag al eerder gesteld , ik kon er niets over vinden.
Kan iemand mij vertellen hoe lang het duurt voordat deze motor op bedrijstempratuur is?(dat is nu bij lichte vorst)Het is de eerste winter dat ik hem heb.
Na ongeveer 10 km staat de meter in het midden.De kachel wordt wel eerder warm.
Ik heb zelf het idee dat bij koude motor de thermostaat niet geheel dicht is.
Kan ik dat controleren zonder demontage?

niek8145

Geplaatst door niek8145 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Seat Inca? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

ricardo9623 (0), 16 jaar geleden

Indien je al vanaf het begin van de koude start meteen de warmte regelaar van de interieur verwarming op warm zet, is het normaal dat je bij lichte vorst pas na 10 km een warme motor hebt. Vooral de interieur verwarming ontrekt erg veel warmte en zorgt voor een langzame opwarming van de motor.

Door aan de waterslang te voelen kun je comtroleren of de thermosstaat mogelijk te vroeg opent. Als de auto een nacht heeft stilgestaan, start je de motor en voel dan aan de slang die van de motor naar de bovenzijde van de radiateur loopt. Als deze slang binnen enkele minuten duidelijk warm wordt over de hele lengte is de thermostaat mogelijk stuk.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Seat Inca of stel zelf een nieuwe vraag.