Seat Ibiza 2004: Niet aanslaan en fout 16725

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: BME, Motorinhoud (cc): 1200, Vermogen (kw): 47

1.2 3 cilinder benzine motorcode BME met + 170.000km

Nadat deze rijdend aan de kant werd gezet wou hij vervolgens niet meer aanslaan. Na uitlezen krijg ik foutcode 16725 - Nokkenassensor - onaannemelijk signaal.
Als eerste sensor van een andere lopende VW gepakt, geen verschil.
Spanning op connector gemeten en krijg 5 Volt signaal met contact aan.

Vervolgens het blokkeergereedschap dan gepakt en timing van de distributie gecontroleerd. Nokkenas van de uitlaat stond goed, inlaat net iets meer naar links dus de bout voor het blokkeergereedschap paste niet (de nok van het blokkeergereedschap stond op 11u ipv 12u...)

Dus, ketting 1 of meerdere tanden versprongen. Maar kan dit de oorzaak van het niet aanslaan zijn? Het lijkt er op dat de ketting maar 1 tand verkeerd ligt. Dan zou ik verwachten dat hij wel/moeizaam zou aanslaan en slecht zou lopen.
Compressie was op het gevoel goed als ik de motor met de hand verdraai.

Na het verwijderen van het distributie deksel lag de ketting goed strak... Blokkeerpennen er uit gehaald en motor met de hand verdraaien blijkt de pin van de spanner een stuk terug te gaan waardoor de ketting veel te los komt. Draai je wat verder dan begint hij opeens terug goed te spannen.
Lijkt toch op een defecte spanner? of niet?
Ik ga in ieder geval morgen een nieuwe ketting set bestellen

Jeraevers

Geplaatst door Jeraevers , lid sinds 2 jaar geleden

2 Reacties

Jeraevers, 1 jaar geleden

Nieuwe ketting set geplaatst maar heb geen compressie. Dus de kop gaat er af moeten

check

Beste antwoord, geplaatst door Jeraevers, 1 jaar geleden

6 van de 12 kleppen waren krom, toevallig alleen die van de inlaat. Kleppen vervangen en alles terug in elkaar... Auto rijdt weer perfect

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Seat Ibiza of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.