Seat Altea: niet aanslaan seat altea

Bouwjaar: 2007, Brandstof: Diesel, Motorcode: bxe

hallo


wij hebben hier een seat altea staan met het volgende probleem bij het uitlezen geeft hij de volgende fout code die ik ook niet kan wissen
0520 can-databus motor compartiment defect de auto slaat heel even aan maar dan ook direct weer uit ( zo als bij een niet goed werkende
startonderbreker ) verder geeft de bosch kast aan dat met diverse componenten geen comunicatie mogelijk is waar onder de abs airbag stuurbekrachtiging .
ik heb met een andere auto de canbus unit die onder het stuur zit gewiseld maar dit gaf geen verbetering WIE O WIE heeft dit ook wel eens bij de hand gehad en heeft een oplossing ?

alvast bedankt voor het meedenken !!!!!


groetjes gavin.

Henk/jws

Geplaatst door Henk/jws (0) PRO , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Seat Altea? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

oldford (0) PRO, 13 jaar geleden

Can-bus storingen zijn moeilijk te vinden. Kan een breuk ergens in de bedrading zijn, maar het kan ook een defecte ecu zijn die de bus op hangt.
Met ophangen wordt bedoeld dat het signaal vast gelegd wordt aan massa of voeding en de andere ecu's niets meer kunnen zenden en/of vervangen.
Je zult met een schema en een scope moeten gaan zoeken.

ricky (0) PRO, 13 jaar geleden

Lijkt op een draadbreuk in het gedeelte can-aandrijving.
Als hiervan 1 van de 2 draden onderbroken is dan werkt je motor niet integendeel tot can-comfort of can-infotainment.
Schema erbij pakken en de 2 draden van de can-bus vanaf motor ecu naar gateway controleren op onderbreking of gewoon stomweg bedrading omleggen om het uit te sluiten.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Seat Altea of stel zelf een nieuwe vraag.