Seat Toledo: olie lekkage rechts voor

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9 tdi (110 pk)

Beste mensen even een vraagje,

Een tijdje geleden heb ik olie ververst en filtsers ed vervangen. Bleek dat er iets te veel olie in de motor zat, maar dat heb ik zo gelaten.

Korte tijd later zag ik dat wanneer ik de auto had gebruikt en deze had geparkeerd, dat er rechtsvoor 2 druppels olie onder de auto lagen.
In eerste instantie dacht ik dat dit kwam doordat er teveel olie in de motor zat en dat het teveel via de ontluchting naar buiten werd gegooid.
Nu zit het olie niveau op de goede hoogte, alleen liggen er na elk gebruik van de auto nog steeds twe druppels olie onder auto (rechts voor, voor het voorwiel)

Nu heb ik gezien dat er een soort van intercooler / oliekoeler iod ?? rechtsvoor zit. Hieronder zit een plastic bak waarvan de onderzijde vettig is en waar de drupjes olie ook vandaan komen.

Nu is mijn vraag:

- of iemand weet of dit inderdaad de intercooler is
- en of iemand weet dat de lekkage komt door het teveel aan olie in eerste instantie
- en of het probleem / onderdeel makkelijk is te vervangen of te repareren

Ter info, de KM stand is 290.000 km

Groet Menno

Master_Mpb

Geplaatst door Master_Mpb (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Seat Toledo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Audidriver73 (0) PRO, 16 jaar geleden

Dat is inderdaad de intercooler, het is vrij normaal dat hier olie in terecht komt. Alleen dat hij bij jouw lekt zou kunnen betekenen dat of de intercooler lek is of de slang die eraan zit gescheurd is. Dit laatste komt wel vaker voor. Merk je geen verschil in trekkracht, zwart roken uit de uitlaat bij volgas?

Master_Mpb (0), 16 jaar geleden

Audidriver73: Dank je voor je reactie. Om eerlijk te zijn merk ik niet echt een verschil in trekkracht en er is ook geen zwarte rook bij volgas. (niet meer dan anders)

Denk jij dat het teveel aan olie wat er in de motor zat dit euvel heeft veroorzaakt? Ik zal eens gaan kijken waar die slang zit en of je er een beetje makkelijk bij kunt komen.

Bedankt

Audidriver73 (0) PRO, 16 jaar geleden

Dat zou kunnen, de olie die hierin zit komt meestal uit de carterontluchting, dat is normaal. Alleen hoort dit er niet zomaar uit de lopen. Als je de kuip in de wielkast los neemt zie je de intercooler zitten, achter de bumper. Waarschijnlijk dat je dan ook ziet waar de olie eruit komt.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Seat Toledo of stel zelf een nieuwe vraag.