Seat Ibiza: Paar vraagjes..

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6 ALM

Hallo,

Ik heb 2 weken terug een Ibiza uit 2000 "gekocht" via ons autobedrijf. Er zaten wat opknap puntjes op wat ik niet erg vind. De auto had een kapotte computer en de Seat-dealer wist niet wat het was. Dit is inmiddels wel gemaakt, maar niet via Seat zelf. Nou heb ik het gevoel dat ie in z'n 3 een beetje schokt. Weet iemand waar dit aan kan liggen?
Verder ben ik opzoek naar een passende kleur voor m'n spiegelkappen (vorige eigenaar had ze niet goed gemonteerd en zijn er toen afgevallen).
Seat vroeg aardig wat voor nieuwe kappen en het spuiten erbij dus heb nu chrome kappen gekocht en zelf geschuurd en gespoten met een gele spuitbus van Motip (44000), maar die is veel te fel. Kleurcode van de Ibiza is L51h (of S1h). Heeft iemand anders hier nog ervaring mee?
En dan de laatste vraag. Ik heb maar 1 sleutel (gelijk ook de afstandbediening voor de centrale vergrendeling natuurlijk). Is het mogelijk om die bij te maken of moet ik dan naar de dealer?
Het is een heel verhaal maar als iemand één van de vragen al kan beantwoorden ben ik al blij!

Mvg,

Bart

B?rt

Geplaatst door B?rt (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Seat Ibiza? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

stefan84 (0), 14 jaar geleden

Bart

Als je de kleur code hebt,kun je zo een spuitbusje laten maken in dezelfde kleur,of je besteld een pot lak die je erna met de compressor doet spuiten..

Ik neem aan dat de auto niet liep met die kapotte computer ? of liep hij wel maar stonden er storingen in het geheugen ? zo ja,weet je nog welke ?

Dat schokken kunnen meerdere oorzaken hebben,je kan de bougies en kabels eerst eens controleren.

Anders even uit ( laten ) lezen met bv Vag-Com.

Gr Stefan

B?rt (0), 14 jaar geleden

En waar kan ik zo'n spuitbusje bestellen dan? Niet bij Motip neem ik aan wat de kleurcode is L51h of S1h (blijkbaar hetzelfde) en als je in het boek kijkt met de codes van Motip komt L51e het dichtste in de buurt en dat is fluoriscerend geel. Dat is dus totaal niet de kleur die ik nodig heb (ook al is de auto geel).

De auto stond stil, vanwege de computer. Zover ik weet reed de vorige eigenaar op de (snel)weg en toen kapte de auto er opeens mee. Er lag ook een flinke audio-installatie in wat ze zelf hebben gedaan dus misschien dat het daardoor kwam. Verder weet ik er niet veel over. Dus zover ik weet geen storingen!
Alvast bedankt!

Groetjes,

Bart

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Seat Ibiza of stel zelf een nieuwe vraag.