Seat Cordoba: rammelgeluid bij lagetoeren.

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.4

Hallo,

Ik hoor een rammelgeluid altijd als ik in lagetoeren rijd ook als ik gas los laat en weer gas geef hoor ik het geluid. als ik hard rijd of hard optrek hoor ik het niet.
alleen bij langzaam optrekken en tijdens gas bijgeven ...

Wie weet wat de oorzaak van is...

arti

Geplaatst door arti (0) , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Seat Cordoba? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

kaleido 1 (1860) PRO, 11 jaar geleden

Katalisator , hitteschild .
Als je stil staat en langzaam steeds meer gas geeft hoor je het dan ook.
Laat een ander eens luisteren terwijl je gas geeft.

wheeljack32 (0), 11 jaar geleden

Hallo ik heb dit ook gehad bij dit type auto. Ik had een imitatie tussendemper, hierin zat een tussenschot dat door de druk snel losliet/schoot. Dit veroorzaakte een klapperend geluid bij lage toeren. Ik heb toen een nieuwe imitatie eronder gelegd onder garantie van de vorige. Is en tijdje goed gegaan hierna helaas weer hetzelfde probleem. Ik weet niet of de originele tussendempers dit probleem niet hebben. Kan natuurlijk ook een hitteschildje zijn of misschien raakt de uitlaat de carroserie?

arti (0), 11 jaar geleden

Bij Stilstaan en gas geven hoor je het niet, bij Dealer langs geweest hebben ze de Gasklep vervangen, geluid was alleen voor een paar dagen weg, en nu heb ik het weer, nu zou ik de EGR klep moeten vervangen, volgens de Dealer is het geen rammel maar pingeling van de Motor en dat kom door vuil...in de Gasklep en ook in de egrklep...ik denk nog overna om het telaten doen, erzit weer een prijs kaartje aanvast..vandaar!!!!!

kaleido 1 (1860) PRO, 11 jaar geleden

Uitlaatspruitstukpakking tussen kop en spruitstuk defect , gescheurd spruitstuk geven hetzelfde geluid/effect als pingelen.
Bij optrekken in lage toeren hoor je het dan vooral.
Controleer op zwarte strepen of losgelopen spruitstuk bouten.

arti (0), 11 jaar geleden

ik laat ze alles nakijken zodat ik zeker weet dat ik niet over een paar weken weer het irritante geluid hoor!!!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Seat Cordoba of stel zelf een nieuwe vraag.