Seat Alhambra: rem probleem

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9 TDI 130pk

Hallo,

Sinds de winterperiode heb ik een probleem met de remmen. Vaak (niet altijd) moet ik 's morgens de rem een aantal keren flink in trappen om de rem werkend te krijgen (hij remt wel maar het is net of de rembekrachtiging niet werkt). Meestal heb je dan de hele dag geen problemen meer.
Heel af en toe heb ik het overdag ook als de auto langere tijd heeft stil gestaan, bv als ik van m'n werk weer naar huis wil.

Iemand enig idee?

groeten Frederik

Frederikensjoukje

Geplaatst door Frederikensjoukje (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Seat Alhambra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

oldford (0) PRO, 14 jaar geleden

Mogelijk water in de bekrachtiger, wat 's nacht bevriest. Laat de dealer er even naar kijken, voor dat er ongelukken gebeuren.

Cordoba BBY (0), 14 jaar geleden

Er zit vanaf de vacuümpomp naar de bekrachtiger een hard kunststof slang. Deze scheurt vaak en kan ook door koude weer nu meer lekken daardoor. Meestal net boven het punt waar hij over de nippel geschoven zit.

stefan84 (0), 14 jaar geleden

Als de slang kapot zou zijn, zou het pedaal over het algemeen altijd hard moeten aanvoelen, maar dat is nu niet het geval..

Cordoba BBY (0), 14 jaar geleden

Heb het met vorige TDI ook zo meegemaakt. Slap pedaal bij starten. Als motor even loopt en voldoende vacuüm heeft gezogen met de pomp wordt hij hard en heb je normale bekrachtiging.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Seat Alhambra of stel zelf een nieuwe vraag.