Seat Alhambra: Afslaan motor bij terugschakelen en afremmen op motor

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8 20VT

Ik heb sinds enige tijd een heel vreemd en mysterieus probleem met mijn Seat Alhambra 1.8 20VT, die ongeveer 192.000 km op de teller heeft staan. Als de brandstoftank minder dan halfvol is, slaat de motor geregeld af als ik terugschakel en afrem op de motor. Door de koppeling los te laten, iets gas te geven en de auto gewoon door te laten rollen slaat hij vanzelf weer aan. Als de tank minder als een kwart leeg is, begint het steeds erger te worden. Stoppen voor een verkeerslicht leidt dan altijd tot definitief afslaan van de motor als ik eenmaal stil sta. De motor start overigens vervolgens weer probleemloos met de contactsleutel.
Het mysterieuze zit voor mij in het brandstofniveau van de tank. Als ik al "afslaand en startend" het terrein van een benzinestation oprijd, de tank weer volgooi en wegrijd, is het probleem helemaal over. Totdat de tank dan weer meer dan half leeg is.

De erkende dealer heeft na meerdere onderzoeken de handdoek in de ring gegooid, ze hebben geen idee waardoor dit probleem veroorzaakt zou kunnen worden. Als ik bereid ben veel geld voor verder onderzoek te betalen, willen ze uiteraard nog wel verder kijken. Maar hier geldt dan zeker niet "no cure, no pay". En dat lijkt mij dan weer niet zo'n goed idee....

Wie zou een suggestie en of denkrichting hebben dat dit vreemde probleem zou kunnen oplossen? Alvast bedankt!

azzurri

Geplaatst door azzurri (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Seat Alhambra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

scott10811 (0) PRO, 14 jaar geleden

Heb wel eens zo'n zelfde probleem meegemaakt met een golf. Toen was het brandstofpompje in de tank kapot, als het brandstofpeil dan lager komt heeft de opvoerpomp (een 2e pomp meestal geplaatst onder de auto) meer en meer moeite om de brandstof aan te zuigen, omdat het aanzuigen zijn taak niet is.

Cordoba BBY (0), 14 jaar geleden

Kan het niet aan de tankontluchting liggen?
Als testje kan je zonder dop gaan rijden en een ty-wrap
tussen de afsluitklep van de vulopening als je weer tegen halve tank
aan zit.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Seat Alhambra of stel zelf een nieuwe vraag.