Seat Inca: Schakelaar/handel ruitenwissers/sproeiers

Bouwjaar: 1998

Met mijn Seat Inca heb ik problemen met de ruitenwisser/sproeier handel.
In de neutrale stand gaan de wissers (achter en voor) spontaan uit zich zelf werken. Zonder dat er met de handel iets ingeschakeld wordt. Dit is probleem is beperkt begonnen, echter treedt nu continu op.
Dit is te voorkomen door met een elastiekje de handel enigzins van het stuur af te drukken/trekken. Zonder elelastiekje lijkt het dus wel of hij te ver naar het stuur komt en dus de schakelcontacten raakt.
Kan dit iets zijn met een veertje of iets dergelijks ! of moet ik het gehele handel vervangen. Moet hiervoor het stuur eraf ! en wat kan ik dan verder nog voor problemen tegen komen !
Wie heeft de oplossing, zowel in advies en / of in onderdelen.

chuizer

Geplaatst door chuizer (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Seat Inca? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

blijegeit (0) PRO, 19 jaar geleden

lijkt mij inderdaad een defecte stuurschakelaar alz ik het zo lees.
Om deze te vervangen zul je het stuur moeten demonteren (eerst de airbag verwijderen door de 3 gaatjes aan de achterzijde (zit of geschroefd in geklikt, waarbij je 3x een ijzeren pal naar de zijkant weg moet duwen))

suc6

chuizer (0), 19 jaar geleden

Hartelijk dank voor je informatie. Ik heb inmiddels een andere schakelaar, ik heb echter een uitvoering zonder airbag. Maar ik denk dat ik toch het stuur er af moet halen. Wat ik heb is de schakelaar kompleet met het handel en in de midden zit een gat waar de stuuras door loopt. Het schakelmechaniek met de diverse contacten, zit als het ware om de stuuras heen gebouwd. Zoals ik het nu bekijk moet altijd het stuur er af om de schakelaar te kunnen vervangen.

chuizer (0), 19 jaar geleden

De operatie is inmiddels achter de rug en geslaagd. Het stuur moet er inderdaad af. Maar dat stelde in mijn geval (zonder airbag) weinig voor. Schakelaar zou ik altijd nieuw kopen. Kost slechts 33 euro (de goedkoopste sloop was 20 euro). De gehele reparatie is verder goed te doen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Seat Inca of stel zelf een nieuwe vraag.