Seat 0: Schakelkabel los Cupra

Brandstof: Benzine

Een kennis heeft een Cupra waarvan de versnellingspook alleen nog naar voor/ naar achter werkt, links en rechts niet meer.
Is een schakelkabel losgeschoten onderaan de pook want de kabel beweegt bij de bak ook niet meer.
Hoe kan je daar bij komen? Hij heeft de schroeven van het deksel onder de pook al losgedraaid maar het deksel zit nog muurvast. Zit het soms op nog meer plekken vast of zit het gewoon vast geplakt met afdichtkit?
En is het zo'n klik-verbinding?

jfikse

Geplaatst door jfikse (55) PRO , lid sinds 22 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Seat 0? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

stefan84 (0), 13 jaar geleden

Je hebt beste kans dat hij van onder ook nog vast zit met een paar boutjes, dan kun je alles laten zakken, maar vaak zit ook nog de uitlaat in de weg, net zoals het hitteschild die je moet weg halen, anders kom je er niet / moeilijk aan.

jfikse (55) PRO, 13 jaar geleden

Die schroeven waar ik het over had, die záten ook aan de onderkant. Moet je dan soms van boven nog wat losdraaien? Dat van de uitlaat en hitteschild wist hij al, hij kreeg alleen dat deksel niet los en was bang dat hij iets zou forceren omdat het misschien op nog meer plekken vastzat.

stefan84 (0), 13 jaar geleden

Naar mijn weten zit er boven niks, trek de pookzak eens weg en controleer het voor de zekerheid even aan de bovenkant..Is het niet zo dat het schuim / afdichting die daar zit nog wat 'plakt' en daarom lijkt alsof hij nog vastzit ?

jfikse (55) PRO, 13 jaar geleden

Is opgelost.
Afdekkap zat enorm vastgeplakt. Kabel was gebroken.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Seat 0 of stel zelf een nieuwe vraag.