Seat Cordoba: Schokkend optrekken + stand ventilator werkt niet

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.4

Ik heb nu een aantal maanden het volgende probleem. Als ik heb geremd en stil sta en daarna weer wil optrekken begint mijn motor te stotteren en trekt de auto heel langzaam op. Dat gebeurd ook als ik bijvoorbeeld een minirotonde een beetje sportief neem en de auto dus even een beetje heen en weer schudt. Meestal moet ik dan even terugschakelen en daarna is het wel weer oke.

Het vreemde is dat dit niet continu het geval is, maar volstrekt willekeurig. Ook is het weer niet van invloed hierop, dus warm/koud of droog/nat maakt verder niet uit.

Ik heb de auto bij de garage laten uitlezen en daaruit kwamen wel storingen naar voren, maar de enigste die telkens terugkwam, is die van de nokkenassensor. Deze zou stuk zijn en is dus vervangen, maar dit heeft niks met het probleem te maken, want hij hapert nog steeds bij het optrekken.

Wie o wie heeft hier ervaring mee? Want ik wil voorkomen dat ik nu keer op keer naar de garage moet omdat die volgens mij ook niet weet waar ze moeten zoeken en het dan waarschijnlijk een kwestie wordt van alle mogelijkheden proberen tot we de goeie tegenkomen!

Los daarvan heb ik een probleem met de ventilatie in de auto. In alle standen (dus raamontwaseming, beneden boven of beide) blaast hij op dezelfde manier de lucht in de auto. Het mechanisme werkt verder wel goed, dus vermoed ik dat dit aan de software in de sss2 moet zitten, want dit is een veel voorkomend probleem bij deze auto's. Wie kent dit probleem?

Tuinie

Geplaatst door Tuinie (0) PRO , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Seat Cordoba? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

ricky (0) PRO, 16 jaar geleden

1). Zou de distributie laten controleren (spanrol defect/riem daardoor speling en daardoor storing nokkenassensor)
Wat was de storing precies??

2).Heb je climatronic? Dan waarschijnlijk stelmotoren defect,laat hem maar eens uitlezen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Seat Cordoba of stel zelf een nieuwe vraag.