Seat Ibiza: Seat Ibiza 6L 1900 tdi: houdt soms lichtjes in

Bouwjaar: 2008, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9 TDI (ATD)

Hallo,

Ik heb mij Ibiza nu enkele maanden en heb hem 2de hands gekocht met 38.000 Km op en heeft er nu net 50.000.
Nu begin ik te merken dat deze soms heel kort in houdt. Eigelijk bijna enkel bij koude of opwarmende motor en in 1e of 2e versnelling.
Ik heb reeds een brandstoffilter vervangen omdat hij een onderhoud nodig had.
Heeft iemand een gedacht waaraan dit ligt? Heb al eens rondgezien op het net en sommige spreken over pompverstuiver of bekabeling, turbo of vacuumslangen, slangen van intercooler, uitgesleten nokkenassen, EGR,... maar voor ik zomaar begin te demonteren zou ik graag wat gedachten horen aangezien ik in Juli op vakantie vertrek en zeker geen panne wil (wie wel trouwens :p).
Ik ben zelf automechanicien maar heb geen grote kennis van pompverstuivers.

Arno

style_art

Geplaatst door style_art (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Seat Ibiza? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

style_art (0), 12 jaar geleden

Ik heb eens goed rondgezien onder de motorkap en heb gezien dat er een powerbox (tuningbox) is aangesloten op de brandstoftemperatuursensor.
Heb deze nu al 2 dagen gedemonteerd en schokken is zo goed als weg, maar mijn verbruik lag ineens 1,5L à 2L/100Km hoger en tevens moet ik meer gas geven bij het vertrekken anders schokt de koppeling.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Seat Ibiza of stel zelf een nieuwe vraag.