Seat Ibiza: koelvloeistof bijvullen

Bouwjaar: 2001, Motorcode: 1.4 16v

Heey , mensen

Ik was laats olie aan het peilen,
En toen zag ik rechts boven in klein reservoir met -31 eropstaan en moest bij gevuld worden, maar weet niet zeker of dit koelvloeistof reservoir is volgens mij wel want op de dop stond een temperatuurs teken ( F)maar de garage had er spul van -31 in gegooid kan ik nu ook gewone koelvloeistof erin gooien ? Of is dat slecht


Mvg Ralph

B.v.d.

ralph1818

Geplaatst door ralph1818 (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Seat Ibiza? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

TheoStek (0) PRO, 12 jaar geleden

Ralph, je kunt niet zo maar koelvloeistof erin gooien, als je niet weet wat erin zit.
Als ik het zo lees denk ik dat de garage antivries heeft gebruikt, met zoveel delen water op delen antivries, bijvoorbeeld -30 = 55% water op 45% antivries.

Koelvloeistof heeft een hoog kookpunt van rond de 135 °C en bied een bescherming tot -35 °C.

Stel er zit antivries in met zoveel delen water, kun je dus het te weinig aanvullen met water ? hier staat wel tegenover dat dan ook de bevriezingsfactor van de antivries omlaag gaat naar bijvoorbeeld -20 °C. Je zou dan beter antivries erin gooien en achteraf moeten controleren tot hoeveel het systeem beschermd is tot bevriezing.

Als er koelvloeistof inzit, moet je nooit water erin gaan gooien, omdat koelvloeistof al voor een gedeelte uit gedemineraliseerd water bestaat, dan moet je het tekort aanvullen met koelvloeistof.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Seat Ibiza of stel zelf een nieuwe vraag.