Seat Ibiza: Seat Ibiza, zo nu en dan startproblemen?

Bouwjaar: 1993

Ik heb net een Seat Ibiza 1.6i CLX uit '93 gekocht. Auto is keurig onderhouden, nog geen ton gereden; heeft grote beurt gehad en onderhoudsboekjes/nat. autopas onderbouwen zijn goede staat.
Ik rij er nu krap een week mee en de auto vertoont toch 1 mankement waarvan ik niet goed begrijp wat er gebeurd. Mogelijk kan iemand mij vertellen wat er precies aan de hand is...
De auto vertoont zo nu en dan startproblemen, de motor draait (geen klik) en alles klinkt alsof het zou moeten werken, maar toch wil ie niet aanslaan. In nauwelijks 1 week tijd heb ik dit al 4 keer mogen meemaken. Het gekke is: dit gebeurd zomaar, zonder aanwijsbare reden en na even te wachten (de ene keer langer dan de andere keer) start ie gewoon alsof er niets aan de hand is.
Ik heb er zelfs de wegenwacht voor moeten laten komen toen het me gebeurde midden op een parkeerterrein. Bij aankomst van de wegenwacht was er 'weer' niets aan de hand.
De auto heeft enige tijd stil gestaan en moet misschien 'op gang komen'; men oppert allemaal dat het aan de accu zou liggen maar die is nieuw; de startmotor draait gewoon.
Ik kreeg door dat ik de bobine misschien zou moeten doormeten om te achterhalen of er vocht bij de ontsteker komt? Water geleid stroom?
HELP! Herkent iemand mijn probleem?

gr. esje

esje

Geplaatst door esje (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Seat Ibiza? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

esje (0), 19 jaar geleden

Net tip gehad van kennis: de ontsteking in de verdeelkap zou vochtig zijn/worden door regen/waterplassen? Verdeelkap verwijderen, drogen en insprayen??

wie o wie?

melle (0) PRO, 19 jaar geleden

hallo,
aan je verhaal te zien denk ik dat het een ontstekings kwestie is, maar dit kan van alles zijn,heb je hem al laten doormeten bij je garage.
melle

esje (0), 19 jaar geleden

hoi, bedankt voor je reactie.. ik wil idd naar een garage om dat te laten doormeten. Ik heb al wel ondekt dat de verdeelkap een beetje speling heeft.. en jawel ik heb ook wat troep weggeborsteld. De verdeelkap weer teruggezet en sindsdien geen problemen meer gehad. Ik denk erover gewoon de verdeelkap te vervangen. Kan dit zomaar? of kan ik het toch beter laten nakijken?
groetjes
Esther

melle (0) PRO, 19 jaar geleden

hallo
je kunt de vedelerkap wel laten vervangen door het juiste type, dit alleen in combinatie met de rotor.
melle

esje (0), 19 jaar geleden

bedankt voor de tip, ik ga ermee aan de slag. 'meten is weten' lees is hier en daar dus dat ga ik doen.

Martijn Slotboom (0), 18 jaar geleden

Esje , als je dit leest mail me dan even , ik heb ook het zelfde probleem !!!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Seat Ibiza of stel zelf een nieuwe vraag.