Seat Leon: Seat Leon 1.6 onregelmatig (zagend) stationair

Bouwjaar: 2003

Op onvoorspelbare momenten loopt de motor onregelmatig (bij de profs kwam ik de term "zagend" tegen welke ik een goede omschrijving vind tegen) stationair. Het toerental gaat heen en weer tussen de +/- 450 & 900. Het begint met een kleine variatie, daarna steeds heftiger. De motor slaat niet af en na verloop van tijd stabiliseert het toerental weer op 725 omw/min. Tijdens het rijden is er niets vreemds waarneembaar.

De eerste keer zijn de basisinstellingen opnieuw ingevoerd door de dealer maar dat heeft niets geholpen. Binnenkort gaat hij weer terug en kijken of er iets gevonden kan worden. Mijn vraag is heeft iemand soortgelijke ervaringen zodat ik met wat extra technische (achtergrond) kennis naar de dealer kan?

martin_eggink

Geplaatst door martin_eggink (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Seat Leon? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

blijegeit (0) PRO, 18 jaar geleden

zou goed kunnen dat het gasklephuis zo vervuild is dat deze vervangen zal worden..
Het gasklephuis vervangen heeft bij ons al veel tevreden klanten met hun auto weer op weg kunnen krijgen.


suc6

martin_eggink (0), 18 jaar geleden

Wat ik was vergeten te vermelden is dat het (tot op heden) alleen optreedt bij een warme motor. Verder staat er 30000 km op de teller. Gezien die stand kan er dan sprake zijn van vervuiling van het gasklephuis?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Seat Leon of stel zelf een nieuwe vraag.