Seat Cordoba: slecht starten

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Diesel, Motorcode: tdi

mijn seat start als hij koud is goed maar soms als hij een tydje gereden heeft start hij soms zeer moeilijk.Tevens bij koude start een jankend geluid onder de motorkap vandaan duurt enige seconde weet iemand hier wat van.het is een tdi met 110 pk

marcel9

Geplaatst door marcel9 (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Seat Cordoba? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

jan T (20) PRO, 17 jaar geleden

dat jankende geluid bij starten zal de startmotor zijn die je hoort nalopen je kan de startmotor demonteren en het asjes en de bendix smeren en kjiken of het helpt vaak is dat afdoende.
zo niet dan de startmotor laten reviseren tenminste als je dat geluid hinderlijk vind want nogig is dit alles niet.
voor dat warm starten kun je het storinggeheugen uitlaten lezen en als daar niks uitkomt zou ik in eerste instantie de temperatuursensor vervangen.

groetjes jan.

marcel9 (0), 17 jaar geleden

hoi jan dat jankende geluid komt alleen voor als ik de airco inschakel.En verdwijnt binnen een paar seconde.Ik dacht eerst de turbo.Ps waar zit de temperatuur sensor.En als die moet worden vervangen hoeveel kost dat ongeveer.het is een tdi uit 2000 met 110 pk.Alvast bedankt groet m.kaag( kun je bij elke gragage je geheugen uit laten lezen)

jan T (20) PRO, 17 jaar geleden

kijk eens naar de ventilator van de airco voor bij de radiateur want het zou best kunnen dat dit de boosdoener is dat je een lagertje hoort piepen en als ze iets warm zijn dat dat over is.
een passat heeft dat probeem ook nog wel eens.
de temperatuurvoeler zit laat maar zeggen boven de versnellingsbak en een beetje naar achteren.
het vervangen bij de garage dat hangt af waar je het laat doen maar denk tussen de 40 en 60 euro.
uitlezen kan bij meerdere garage want er zijn er zat die een testkast hebben voor deutse wagens.

groetjes jan.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Seat Cordoba of stel zelf een nieuwe vraag.