Seat Toledo: Slechte koude start TDI na nacht te hebben stilgestaan!!!

Bouwjaar: 2002

Betreft Toledo 19 TDI. Aantal gereden km is 68000. Auto loopt prima en start goed als deze warm is. Ook na een paar uur stil te hebben gestaan start deze nog steeds goed. Laat je hem daarintegen een hele nacht stilstaan dan slaat hij moeilijk aan. (even doorstarten en uiteindelijk wel op 4 cylinders), gepaard gaande met blauwe witachtige rook. Dit euvel is pas ontstaan na het vervangen van hydraulische klepstoters, deze maakten een tikkend geluid, was garantiewerk. Tevens een grote beurt laten utvoeren. Nadien zijn de gloeibougies handmatig gecontroleerd, pomptiming is gecontroleerd, temp. sensor is vervangen, ret. brandstofslangen, brandstoffilter, inc. klepje in retour leiding is vervangen. Ik heb al andere brandstof (V-power) geprobeerd, echter nog steeds zonder resultaat. Bij het uitlezen worden geen foutcodes gegenereerd. Wie o wie heeft dit al eens meegemaakt en heeft hier een adequate oplossing voor???

maxell7608

Geplaatst door maxell7608 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Seat Toledo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

edwinkuik (0), 19 jaar geleden

Bij veel blauwe rookontwikkeling duid het erop dat er te veel lucht in de cilinders komt.Ik heb het ook al diverse keren meegemaakt en het is zeker aan te raden om het dopje onder het brandstoffilter op lekkage te controleren,want meestal lekt deze door te straks aandraaien.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Seat Toledo of stel zelf een nieuwe vraag.