Seat Toledo: Foutieve motortemperatuur weergave

Bouwjaar: 2001

motorcode AZD 1600 16v. De temperatuurmeter in het dashbord blijft hangen op 60 graden. Zet je de auto stop en pak je hem 5 minuten later weer, kan het maar zo zijn dat de temperatuurmeter weer 90 graden aangeeft. Hang ik de uitleesaperatuur erachter dan geeft de aperatuur de juiste waarde aan, terwijl de meter op het dashbord niet hoger komt dan 60 graden. Thermostaat is vervangen, de kachel wordt warm. Wie kent dit probleem?

htrautos

Geplaatst door htrautos (0) PRO , lid sinds 22 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Seat Toledo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

melle (0) PRO, 19 jaar geleden

hallo
Ligt waarschijnlijk aan de koelvloeistof temperatuur zender.

htrautos (0) PRO, 19 jaar geleden

Dacht ik in eerste instantie ook, maar via de uitleesaperatuur wordt wel de goede temperatuur aangegeven en het motormanagementsysteem pakt het signaal van de zelfde sensor.

albert177 (55) PRO, 19 jaar geleden

hallo,de temperatuursensor is dubbel uitgevoerd deze heeft 2
aansluitingen voor het motormanegement,en 2 aansluitingen voor de temperatuurmeter op het dashboard.als je kijkt welke aansluitingen voor de temperatuurmeter zijn en deze dan doorverbindt en de meter blijft het dan doen,dan is toch je sensor defect,gebeurt wel eens vaker.
succes

AndreV (0), 19 jaar geleden

Ik heb hetzelfde probleem. Ligt bij mij aan de aansluiting op de sensor. Of slecht contact of draadbreuk. Als ik beetje aan stekker en bedrading bij sensor jutter doet ie het weer een tijd goed.

rweeber (0), 18 jaar geleden

heeft iemand een tekening waar deze sensor zit
Ik heb een toledo 1.6 16v aus motor
alvast bedankt

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Seat Toledo of stel zelf een nieuwe vraag.