Seat Ibiza: spanningsregelaar dashboard

Bouwjaar: 1992

Hallo, ik moet morgen kijken naar een auto, waarbij na het inbouwen van een autoradio, de brandstofmeter en de temperatuurmeter het niet meer doen. Weet iemand waar ik moet zoeken? Ik heb iets gehoord over een spanningsregelaar achter de klokkenwinkel?? Dit uiteraard nadat ik de rest gecontroleerd heb, zoals zekeringen etc. Verder natuurlijk kijken of de radio verkeerd is aangesloten, wat ik wel vermoed.

RoelV

Geplaatst door RoelV (0) PRO , lid sinds 21 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Seat Ibiza? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

blijegeit (0) PRO, 19 jaar geleden

ik zou er ook gewoon vanuit gaan dat of de radio de storing veroorzaakt of dat ze een draad hebben gepakt voor geschakeld of constant die ze bete rniet hadden kunnen pakken.

stekker de radio eens los en kijk ff wat hij dan doet.


suc6 morgen

RoelV (0) PRO, 19 jaar geleden

Ik heb het nagekeken en de radio was goed aangesloten. Dus via een verloopstuk van de radio naar de originele stekkers van de auto. Evengoed alles gecontroleerd en nagemeten. Niks te vinden verder, ook alle zekeringen zijn goed.

Roskamp (0), 19 jaar geleden

Beste Roel,

Ik heb een Polo Classic uit 1999 (gemaakt in fabrieken Seat, gelijkend op model Cordoba) en rij nu al maanden rond met problemen aan toerenteller en snelheidsmeter: soms doet ie het wel en soms niet, samenhangend met de temperatuur. Als het koud is buiten doet ie het veel vaker. Rest van meters doet het normaal. Waarschijnlijk probleem met spanningsregelaar. Unit is gemakkelijk te verwijderen, je hoeft het stuur niet te demonteren. In 10-15 minuten heb je hem er voorzichtig uit gehaald. Hebben het zelf gedaan om solderingen te controleren, echter geen probleem gezien. Weet jij waar je die spanningsregelaars kunt krijgen? Rij zelf nl nog rond met dit probleem (woon in Mexico waar we geen APK hebben dus dat is allemaal geen probleem hier). Groetjes, het schijnt een vaak voorkomend probleem te zijn.

RoelV (0) PRO, 19 jaar geleden

Ik weet niet precies of je zo'n spanningsregelaar bij een automaterialenzaak kunt krijgen, maar anders altijd nog bij de dealer. Ik ben nog niet op zoek geweest. Bedankt voor het antwoord trouwens.

ray9305 (0), 18 jaar geleden

deze symtomen had ik met mijn inca 1,9d uit 1996 ook het lag aan de dynamo revisie er in en hij had geen problemen meer

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Seat Ibiza of stel zelf een nieuwe vraag.