Seat Ibiza: ik wil mijn wagen zelf onderhouden om kosten te drukken

Bouwjaar: 1996

ik wil zelf mijn wagen een beetje onderhouden om de kosten te drukken, ik zou graag bv zelf mijn remblokjes gaan vervangen, maar hoe doe ik dit, wat voor materiaal heb ik allemaal nodig?

ik kan geen online handboeken over autotechniek vinden, kan iemand mij helpen, of heeft iemand tips hiervoor

alvast bedankt

stofke_m

Geplaatst door stofke_m (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Seat Ibiza? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

blijegeit (0) PRO, 19 jaar geleden

wil je ze voor of achter vervangen?

voor is gewoon loshalen (wiel eraf, remklauw lossen (dopje 13 en steeksleutel 15) en zuiger met en tang/ bandijzer terug duwen.

Achter zelfde verhaal voor loshalen alleen heb je dan een speciaal terugstelgereedschap nodig (universeel) om de remzuiger terug te duwen.

na nieuwe blokken gemonteerd te hebben wel eerst de rem oppompen voordat je gaat rijden! En hou rekening met de eerst 50 km een iets mindere remwerking ivm het nog niet zijn ingesleten van de blokken op de schijf.

p.s. mocht je ooit ook een setje schijven gaan vervangen, dan altijd ook de blokken vervangen, deze kunnen anders gaan klapperen. kijk je schijven dus ook ff na voordat je de blokken erop zet!)


suc6

stofke_m (0), 19 jaar geleden

dus eigelijk is het makkelijk, als je een beetje handig bent, ookal ben je een leek op het gebied van remmen?
't is de eerste keer dat ik dat zou doen, gewoon omdat ik het zo ontzettend duur vind om de auto te laten onderhouden, enkel voor de grotere dinges moet het in een garage omdat ik het materiaal niet voor handen heb, maar boegies vervangen, en luchtfilter ed, daar spaar ik toch al iets mee uit.

thx voor de uitleg hierboven :-)

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Seat Ibiza of stel zelf een nieuwe vraag.