Seat Arosa: stank en gerammel moeite met schakelen wat is het?????

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.7 sdi

hallo

ik heb de volgende probleem met mijn seat arosa 1.7 sdi hij wilde ineens heel slecht schakelen en het stinkt heel erg, hij schakelt wel maar moeilijk en achteruit is moeilijker en als je met 60, 70 rijdt en op motor laat afremmen hoor je schuur geluid maar hij trekt nog wel dus lijkt niet echt te slippen
na een tijdje testen zag ik dat er ook olie uit een dopje kwam die op de bak zit

en de vraag is of dit aan de bak ligt of aan de koppeling

alvast bedankt

mamutskywalker

Geplaatst door mamutskywalker (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Seat Arosa? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

ricky (0) PRO, 16 jaar geleden

Zo te horen is de versnellingsbak dood,waarschijnlijk een gat ingeslagen,olie loopt er dan uit en de bakolie stinkt behoorlijk.

Ricky

hellbat (0) PRO, 16 jaar geleden

bakolie stinkt een beetje naar amandelen, maar is het echt een scherpe, diep in de neus doordringende prikkelende geur, dan is je koppeling aan het verbranden, mogelijke oorzaken zijn dan een gebroken voering, een tangentiaalveer ertussenuitgebroken of iets dergelijks.

hoe dan ook, voor reparatie zal toch de bak van de motor afmoeten, en afhankelijk van de dan gevonden oorzaak een kostenplaatje opstellen.

een koppeling is duidelijk wel goedkoper dan een bak. een en ander is afhankelijk van een wel of niet tweedehands bak, en of je de koppeling gelijk mee laat doen. Ik weet niet precies welke bak je hebt, maar bij VAG hebben ze een serie bakken die erg kwetsbaar zijn, en tweedehands ERG zeldzaam.

Groeten Marcel

Santa (0), 16 jaar geleden

Optimist............. :o

mamutskywalker (0), 16 jaar geleden

bedankt allemaal voor meedenken

het was inderdaad de versnellingsbak, ik heb een 2e handse gevonden en nu loopt hij weer

het was wel een dure reparatie

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Seat Arosa of stel zelf een nieuwe vraag.