Seat Cordoba 1998: Start niet / ramen werken niet meer.

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorinhoud (cc): 1598

Sinds een paar weken start mijn Cordoba Vario van de een op de de andere dag niet meer. De startmotor haperde voor die tijd soms ook wel, maar na 2 of 3 keer starten pakte hij wel. Nu probeert ie wel de motor aan te slingeren, maar deze slaat niet aan. Ik kreeg een "gerepareerde"bobine van iemand, die na meten volgens mij wel in orde is. Maar met deze startte de motor ook niet. Ik heb nieuwe verdeelkap en rotor geplaatst, en vorig jaar al nieuwe bougies en kabels. Geen resultaat. De dag voordat ie er mee uitschee, had ik 3/4 tank getankt. Normaal tank ik circa een halve tank, nooit meer dan dat. Ik dacht eerst dat het daardoor kwam. Zekering brandstofpomp is heel, je hoort em ook ff als je contact aanzet. Dus ik denk dat het bijbehorende relais dan ook goed is. Ik moet nog even kijken of ik een vonk zie bij bougie 1, maar alleen gaat dat niet. Zijn er nog andere dingen als sensoren (krukas/nokkenas) waar ik naar moet kijken ? Het hele vreemde is dat de electr. ramen sinds die dag het ook niet meer deden. Ook hiervan is zekering in orde. Ik lees dat er nog een relais is met automatische zekering voor de ramen, klopt dat? Het is enorm balen, over 2 weken moet ie voor de APK. Ik zag wel een connectortje met een los draadje in de motorruimte, ik zal foto's toevoegen. Laatste is positie onderaan de motor waar deze bedrading op een 3 polige stekker uitkomt.

MarcelJori

Geplaatst door MarcelJori (0) , lid sinds 6 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Seat Cordoba? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Audidriver73 (0) PRO, 4 jaar geleden

Je zal eerst moeten kijken of je benzine en vonk hebt, draai 1 (of alle) bougies eens eruit, als deze nat is weet je dat je geen vonk hebt.

kaleido 1 (1395) PRO, 4 jaar geleden

De accu niet zwak of bijna leeg.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Seat Cordoba of stel zelf een nieuwe vraag.