Seat Leon: Start problemen Leon 1.6 16V

Bouwjaar: 2001

M'n Seat Leon 1.6 16V met 86.000 km op de klok start slecht bij temperaturen onder de 5 graden en wanneer hij langer dan 5 uur heeft stil gestaan. Na het starten slaat hij vrijwel direct weer af. Ik ben er al mee naar m'n lokale garage en de dealer geweest. Bijde kunnen ze het probleem niet vinden. De diagnose apperatuur geeft geen storingen, ook niet van de startonderbreker. De gasklep is gereinigd en de sensor die de temperatuur meet voor de temperatuurmeter in het dashboard is vervangen. Wie kan met tips geven?

Groeten Han

hanidre

Geplaatst door hanidre (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Seat Leon? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

blijegeit (0) PRO, 19 jaar geleden

die temperatuursensor zou dan de Koelvloeistoftemperatuursensor moeten zijn.

misschien een probleem van de lambdasonde of misschien wel een defecte Koelvloeistof-tempratuursensor geplaatst. (deze is gewoon te controleren met de testkast.

hanidre (0), 19 jaar geleden

Hallo Blijegeit,

De melding van een defecte koelvloeistoftemperatuur wordt niet meer getoond in de diagnose apparatuur, maar hoe kan ik de lambdasonde controleren want deze fout wordt ook niet in de diagnose apparatuur getoond.

tleeuwen (0), 19 jaar geleden

Heb zelf ook een 1.8 20V gehad op gas maar nooit meer. Heb inderdaad die startproblemen ook gehad na 100.000 km begon heb. Vermogen op gas is er nooit uitgekomen. Het was een lease auto en werd dus regelmatig onderhouden maar er is nooit iets gevonden. Voor mij nooit geen gas meer. Collega's die een zelfde auto hebben, maar dan een diesel zijn zeer tevreden. Ik kan je dus ook geen tip geven maar wilde dit wel even kwijt.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Seat Leon of stel zelf een nieuwe vraag.