Seat Seat Cordoba Vario 1.9 TDI: Startproblemen

Bouwjaar: 2000

Hallo,

betreft: Seat Cordoba Vario 1.9 TDI 110 pk bj 2000

Ik heb al een tijdje last van rookpluimen bij het starten.
Hier is al van alles aan gedaan, gloeispiralen vervangen, temp. sensor vervangen (24-02)etc. alleen blijft het lampje van het voorgloeien maar heel kort branden voor het starten en komt er altijd wel een blauwe walm uit de uitlaat (is dit normaal?). Weet iemand wat de oorzaak is.
Er is ook een foutdiagnose gemaakt:
17664 P1256 035
Voeler voor koelvloeistoftemp. -G62
(schijnt vervangen te zijn 24-02)
17957 P1549 035
Mangeetklep laaddrukbegrenzing -N75
Onderbreking/kortsluiting met massa
17958 P1550 035
Laaddruk
Regelverschil
Sporadisch

deze gegevens vondt ik op een uitdraai die nog in mijn auto lag weet iemand wat dit inhoud?

Vr. groet Klaas

klaroet

Geplaatst door klaroet (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Seat Cordoba? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

blijegeit (0) PRO, 18 jaar geleden

ik zou de koevloeistoftemperatuursensor toch maar eens gaan vervangen. deze zou heel goed de oorzaak kunnen zijn van het slechte starten.


mvg

WimB12260 (0), 18 jaar geleden

Ik zou eerst maar eens opnieuw uitlezen voordat je een sensor gaat vervangen.

Die andere is de regelklep van je turbo, indien die kapot is zou ik die ook vervangen.

Ricardo9622 (0), 18 jaar geleden

Ik weet niet hoe erg die rookpluimen zijn, maar volgens mij doet iedere diesel dat wel bij een koude start. Die rookpluimen zijn mijn cordoba 110 pk TDI uit 2000 ook niet vreemd namelijk.... Volgens mij is het voornamelijk roet wat hij uitstoot, of niet? Tegen roetuitstoot zou je de egr-klep kunnen afdichten. Hiervoor zijn speciale plaatjes verkrijgbaar. De roetuitstoot wordt daardoor aanzienlijk minder. Maar als hij verder goed rijdt en hij bij de APK keurig door de roetmeting komt, zou ik me er niet zo druk om maken!

Gr. Ricardo

bonito1374 (0), 18 jaar geleden

Als het lampje heel kort blijft branden zou het ook wel eens het voorgloeirelais zijn. Is volgens mij nummer 63 maar kweet het niet helemaal cker.Magneetklepje n75 gaan ook wel eens kapot deze zit op je schutboard geschroeft.En koelvloeistoftemp sensor gaan ook vaak kapot en dat kan de verklaring ook wezen dat ie slecht start met rook en voorgloeilampje kort blijft branden.

Gr Ramon

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Seat Cordoba of stel zelf een nieuwe vraag.