Seat Ibiza: Storing aan het tankontluchtingssysteem die telkens weer terug k

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.4 16V/AUA 55 KW

Hallo,

ik heb wat vragen:

Al sinds een maand heb ik last van een terugkerende storing: Tankontluchtingssysteem Doorlaat verkeerd. Volgens de dealer kan dit een sporadische storing zijn. De storing is nu 4 keer gereset en net zo vaak weer terug gekomen. De storing trad meestal op binnen 5 minuten na het starten. De laatste keer kwam er ook de volgende storing bij: Cilinderrij 1, mengseladaptatie bereik 1, Armgrens onderschreden. Ook een sporadische storing en volgens de dealer kon dat te maken hebben met de storing van het tankontluchtingssysteem.

Overigens is een maand geleden een lambdasonde vervangen naar aanleiding van de eerste 2 keer dat de storing voor kwam. Daarna heb ik er een tijd niet last van gehad. Ik moet er wel bij zeggen dat ik toen vooral op de snelweg heb gereden.

De dealer heeft nu na de laatste storing gezegd, dat mocht het lampje weer gaan branden en uiteraard ook vanwege dezelfde storingen, hij de auto/het ontluchtingssysteem helemaal ging nakijken.

Nu heb ik eigenlijk geen zin in een torenhoge rekening als de dealer de hele dag aan het nakijken is wat het kan zijn en dan ook nog eens aan het einde van de dag de storing reset, of aangeeft dat er weer een onderdeel van circa 300 euro gekocht moet worden. Ik wil graag van te voren weten hoe veel pijn dit gaat doen in mijn portemonnee

Dus, als er mensen zijn die hiermee te maken hebben (gehad), misschien kunnen jullie antwoord geven op de volgende vragen:

Hoe brengt een dealer een dergelijke reparatie, waarbij hij flink wat moet nakijken, in rekening? Betaal ik voor alle manuren, of alleen een vast bedrag?
Hoe veel kan dit gaan kosten als er een onderdeel of meerdere van het ontluchtingssyteem vervangen moet worden?
Hoe groot is de kans dat de dealer aan het eind van de dag er niet uit komt en de storing slechts weer gereset wordt?

Bij voorbaat dank,

Richard

Riessie2008

Geplaatst door Riessie2008 (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Seat Ibiza? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

alexander242 (0) PRO, 15 jaar geleden

Hoe kan je nu zeggen van te voren hoeveel het kost als je niet weet wat het is. Als er echt te veel manuren in gaat zitten neemt de dealer/garage vaak dit wel voor ze rekening. Het doel is dus ook zo snel mogelijk het probleem boven water te helpen, maar ik spreek uit ervaring dat wil helaas niet altijd lukken. Zo te lezen gebeurt jouw probleem al weer vrij snel. Dat is alleen maar gunstig voor het diagnose zoeken.

Zelf zal ik de klep mechanisch controleren. Ik heb er wel een paar gehad die niet goed afsloten en krijg je dit soort foutmeldingen. Dus controleren of eventueel vervangen is mijn advies.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Seat Ibiza of stel zelf een nieuwe vraag.