Seat Ibiza ST 2010: Stuurkogel vervangen

Bouwjaar: 2010, Brandstof: Diesel, Transmissie: Handgeschakeld, Motorinhoud (cc): 1200

Mijn auto is afgekeurd op stuurkogels waar de rubber kap van kapot is. Nu komt er olie/vet uit. Na wat internet you-tube filmpjes bekeken te hebben wil ik het zelf doen.
Ik wil het vervangen zonder uit te lijnen, dit moet volgens You-tube mogelijk zijn. Door nauwkeurig te werken / het e.a. te markeren moet het te doen zijn.

De vraag is:

Is bij een vervangend onderdeel de horizontale afstand van de schroefdraad die de fusee ingaat tot het einde van de stand die aan de stuurstang wordt bevestigd altijd gelijk aan het originele onderdeel? Met andere woorden is deze afstand tussen de merken altijd gelijk?

aloysius

Geplaatst door aloysius (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Seat Ibiza? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

kaleido 1 (1445) PRO, 2 jaar geleden

Er zal altijd een kleine afwijking zijn , de borgmoer los draaien en dan de stuurkogel los draaien zonder de spoorstang te verdraaien , als je het aantal slagen telf er af dan bij montage dit zelfde aantal er weer op , borgmoer is ook een maat , maar uitlijnen is altijd aan te raden , zonder uitlijnen is het prutswerk , wie zegt dat er nu al geen afwijking aanwezig is , uitlijnen kost de wereld niet een paar nieuwe banden wel.

Hans4040 (300) PRO, 2 jaar geleden

Als er geen speling op de kogels zit kan je volstaan met het vervangen van de rubberhoesjes, hoef je de kogel ook niet los te draaien; alleen 1 moer los en de kogel uit de fusee halen.
Garages hebben een assortiment doos met hoesjes (oude even meenemen)
Of via internet bestellen;
https://www.google.com/search?client=fir...

check

Beste antwoord, geplaatst door aloysius (0), 2 jaar geleden

Bedankt Hans4040.
Er zit geen speling op de stuurkogels. Om dit probleem bij de merkdealer op te lossen zou ik 363 euro kwijt geweest zijn. Stofkappen vervangen doen ze waarschijnlijk niet aan omdat het het onderdeel nauwelijks iets kost, dus daar hebben ze geen winst op. Ik heb de stofkappen laten vervangen bij de universele garage en was nu rond de 70 euro kwijt. Even op internet zoeken, advies vragen zoals op dit forum loont. Bedankt!

Hans4040 (300) PRO, 2 jaar geleden

Mooi zo, bedankt voor de feedback.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Seat Ibiza of stel zelf een nieuwe vraag.