Seat Ibiza: temp. in enkele minuten naar 90 graden

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9

Hallo,

Wij hebben een probleem met onze Seat Ibiza 1.9TDI bouwjaar 2002. Een tijd terug liep de temperatuurmeter al snel op naar de 90 graden (na enkele minuten). Ook hoorde ik een sissend geluid bij de overloop en de koelvloeistof komt eruit bij de overloop. Ik dacht eerste instantie dat de dop van het koelvloeistofreservoir lek was en het probleem simpelweg op te lossen was met een nieuwe dop op t koelvloeistofreservoir. Helaas bleef het probleem aanhouden. Ik ben langsgegaan bij de garage, de monteur heeft toen motor leak stop in het koelvloeistofreservoir gedaan. Helaas, dit loste ook niet op.
Dus weer bij de monteur langs, dit keer heeft hij de thermostaat verwijderd. Het is 2 dagen goed gegaan, maar sinds vandaag ben ik weer terug bij af.. Ik weet niet of het eerder ook al was, maar ben er sinds vandaag achter dat het nat is onder het reservoir (= dus niet wat vochtig maar echt nat).
Weet iemand wat het probleem kan zijn?

Groetjes Melissa

melissa1

Geplaatst door melissa1 (0) , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Seat Ibiza? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Hendrik4290 (0) PRO, 11 jaar geleden

Waterpomp kapot, koppakking kapot, bvb.
Een goede monteur kijkt toch wel wat verder, als je het hem toestaat tenminste.

melissa1 (0), 11 jaar geleden

Bedankt voor je reactie. Ja hij had ook een aantal oorzaken die het zouden kunnen zijn, is begonnen met de simpelste eventuele oorzaken op te lossen in de hoop dat het ook werkelijk iets op zou lossen. Nu heeft de monteur deze week geen tijd meer. Via deze weg wil ik te weten komen of er nog oorzaken zijn die de monteur nog niet bedacht had. Bedankt voor je reactie!

Profundo Autoservice (0) PRO, 11 jaar geleden

kom hem maar brengen , na het weekend klaar!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Seat Ibiza of stel zelf een nieuwe vraag.