Seat Alhambra: Tik in het stuur

Bouwjaar: 1997

bij mijn alhambra TDI tikt het stuur als je het heen en weer draait, alsof er speling in zit. Is dit ernstig, reden tot afkeur bij de APK, en hoe makkelijk te verhelpen?

bond1372

Geplaatst door bond1372 (0) , lid sinds 21 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Seat Alhambra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

blijegeit (0) PRO, 18 jaar geleden

als het een soort plastic tikje is dan zal het de sleepring van de airbag zijn.

als het een harde tik is moet je de kruiskopeling van de stuuras (in de voetenbak van de bestuurder achter de pedalen) even nakijken (sleutel 13)

en als het stuur zelf echt los zit dan moet je het direct vast laten zetten aangezien je niet een reserve hebt voor als de eerste loslaat!!

daarvoor moet de airbag unit gedemonteed worden en dan de bout van het stuur aandraaien. Mocht dit niet meer kunnen dan zul je een verdere diagnose moeten laten stellen.


mvg

bond1372 (0), 18 jaar geleden

Gevonden!, het is een speling in de kruiskoppeling, volgens de keurmeester geen probleem bij de APK, en niet onveilig, alleen wat hinderlijk. Het is helaas niet te verhelpen met het strakker aandraaien van de bout.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Seat Alhambra of stel zelf een nieuwe vraag.