Seat Toledo: Toerental problemen na beurt

Bouwjaar: 1992, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8

Hallo allemaal,

Het volgende probleem is onstaan nadat ik mijn Toledo uit 1992 maandag voor een (kleine) beurt heb weggebracht. Tijdens deze beurt is de olie ververst en verder weinig bijzonders. Ik heb nog nooit problemen gehad met de auto, nu bijna 2 jaar in bezit.

Het probleem:

Bij stationair draaien (bijvoorbeeld voor een stoplicht) zakt het toerental tot onder de 1000, soms zelfs richting de 0. De ene keer moet ik hem wat omhoog helpen met een tikkie gas, een andere keer helpt ie zichzelf weer richting de 1000. Dit probleem doet zich ook voor als ik terug schakel naar zijn 2, het toerental schiet dan richting 0, met een hele hoop gas moet ik hem dan aan de praat krijgen. Het maakt geen verschil of de motor warm of koud is.

Ik heb de garage gebeld maar die hadden weinig tijd zo voor het weekend en zeiden dat er verder niets bijzonders gezien of opgemerkt is tijdens de beurt... Wat kan het zijn, hebben ze er misschien verkeerd olie ingegooid of heeft het niets met de beurt te maken en is het toevallig iets anders?

Bedankt voor de hulp vast!
Manfred

Manfred33

Geplaatst door Manfred33 (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Seat Toledo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

Hans4040 (335) PRO, 16 jaar geleden

weet je zeker dat ie van 1982 is?
volgens mijn gegevens kwam de eerste in 1991.
wat is het kenteken?

mvg,
Hans.

Manfred33 (0), 16 jaar geleden

Sorry hans, je hebt gelijk, typ foutje van mijn kant, veranderd naar 1992

Hans4040 (335) PRO, 16 jaar geleden

Oke, in dat geval is er misschien ergens een draadje losgeraakt tijdens de beurt?
Van "verkeerde" olie slaat de motor niet af.
Er kan een vacuumslangetje los of gescheurd zijn.
Je zou eens rond de motor moeten kijken naar die dingen.

mvg,
Hans.

Manfred33 (0), 16 jaar geleden

Ik heb vanmiddag even gekeken rond de motor (ben zelf zeg maar niet echt / echt niet een expert ) maar zag niets bijzonders. Ik zal vanavond nog eens kijken of ik wat kan zien!

TNX!

Manfred33 (0), 16 jaar geleden

Even een update. De auto vorige week naar de garage gebracht, daar hebben ze niets kunnen vinden. De auto deed het daarna weer prima. Gister ruim 120 km gereden (incl veel snelweg km) zonder problemen. Vandaag echter geeft de auto weer dezelfde problemen. Als ze bij de garage al niets kunnen vinden...

Manfred33 (0), 16 jaar geleden

Ergens anders suggereerde iemand het gasklephuis. Ik heb zelf 0.0 verstand van auto's en motoren. Is dit een dure reparatie?

alexander242 (0) PRO, 16 jaar geleden

Denk inderdaad gasklepversteller die defect is. Deze zorgt voor het openen van de gasklep bij stationair draaien. Heb er wel een paar vervangen. Maar kan ook net zo goed de computer zijn ook dat heb ik weleens meegemaakt.

Een garage/dealer kan pas een diagnose stellen als het probleem op dat moment aanwezig is. Anders valt er niks echt te onderzoeken.

Manfred33 (0), 16 jaar geleden

Hoi Alexander,

Ben jij monteur bij een garage in Den Haag, dan zou ik hem misschien wel bij jou langs kunnen brengen?!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Seat Toledo of stel zelf een nieuwe vraag.