Seat Cordoba: Toerenteller

Bouwjaar: 2000, Brandstof: LPG, Motorcode: 1.6 alm

Mijn toerenteller is 2 keer even uitgevallen terwijl dan ook meteen mijn olielampje gaat branden en er een piep klinkt. Olie voldoende en oliedruk voor zover als ik kan beoordelen ook. Als de toerenteller het doet is het olie lampje ook weer uit. Eerst viel de toerenteller telkens even uit nu echter doetie het al een paar dagen niet meer, en het olie lampje dus wel.
Kan er ergens een los contact zijn en zo ja waar zit dat dan?
De olie kan mijns inziens niks mis mee zijn want we kwamen terug van vakantie en ondertussen zit er al met al al weer meer dan 1000 km meer op de teller en loopt alles nog prima.
Wie weet raad en/of tips?

HGCDidam

Geplaatst door HGCDidam (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Seat Cordoba? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

10 Reacties

jan T (30) PRO, 14 jaar geleden

controleer de bedrading van de dynamo eerst of er geen breuk is soms wordt het signaal daarvan voor de toerenteller en de olielamp.

groetjes jan.

HGCDidam (0), 14 jaar geleden

ok waar moet ik op letten ik weet wel waar de dynamo zit, maar zijn er veel draden of valt dat mee?

jan T (30) PRO, 14 jaar geleden

nee er zijn maar een paar draden.
de dikke hoef je niet naar tekijken het gaat om de dunnen.
je moet er een meter voor gebruiken maar je kan ook beginnen door er aan tetrekken en zien of hij stuk gaat.
je begint bij de dynamo zo naar achter.

groetjes jan.

HGCDidam (0), 14 jaar geleden

Bedankt ik heb de 3 stekkertje die er waren aan de dynamo met bijbehorende draadjes heen en weer bewogen en zie daar de toerenteller doet het weer en de olielamp blijft uit

jan T (30) PRO, 14 jaar geleden

nopu mocht het weer uit vallen dan zul je toch daar bij die draadjes de breuk moeten gaan zoeken.

groetjes jan.

HGCDidam (0), 14 jaar geleden

Vandaag ging die weer even moeilijk doe hoe vind ik zo`n draadjes breuk dan?

jan T (30) PRO, 14 jaar geleden

nou eerst gewoon draadje voor draadje tussen de vingers nemen en er flink aan trekken als hij niet goed is trek je hem zo stuk.

groetjes jan.

HGCDidam (0), 14 jaar geleden

heb ik gedaan maar hij blijft het doen soms gebrekkig dan weer goed kan het probleem dan ook in de stekkertjes zitten of in de printplaat?

jan T (30) PRO, 14 jaar geleden

het kan ook in het stekkertje zitten of in de dynamo zelf de printplaat komt nagenoeg niet voor maar dat wil niet zeggen nooit.

groetjes jan.

HGCDidam (0), 14 jaar geleden

ok bedankt alweer vast, vandaag een keertje na het starten en wegrijden 1 keertje storing gehad daarna ging het goed, ik je die 2 stekkertjes ook 1 voor 1 loshalen en even loslaten zitten zodat je dan weet welk stekkertje/draadje van de toerenteller moet zijn of zijn ze dat beiden?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Seat Cordoba of stel zelf een nieuwe vraag.