Seat Cordoba: LPG installatie uitbouwen

Bouwjaar: 2000, Brandstof: LPG, Motorcode: 1.6 ALM

Beste mensen,
Ik heb het helemaal gehad met mijn AG LPG installatie. Mijn Cordoba rijd tussen de 1op 15 en 1 op 19 op benzine met 330.000 op de teller. Nu wil ik (een gedeelte) van de LPG uitbouwen. Kan ik dat zelf?
Ik zelf zit te denken om in ieder geval de gastank, voor het gewicht, uit te bouwen. De computer, die waarschijnlijk kapot is, mag er voor mij ook uit. Kan ik de rest dan eventueel gewoon laten zitten? Ik bedoel kan de gastank eruit en kan de rest dan blijven zitten, waarbij de auto dan normaal op benzine blijft doorrijden?
Tevens vraag ik me af maakt dat voor de APK dan niet uit omdat hij dan niet meer op LPG getest kan worden?
Alvast bedankt voor de goede tips enzo.

HGCDidam

Geplaatst door HGCDidam (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Seat Cordoba? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Petje57 (0) PRO, 14 jaar geleden

Het maakt wel degelijk uit voor de apk. De "hoofdbrandstof" waar de auto op loopt, moet vermeldt staan op het kentekenbewijs. Dus het kenteken moet weer aangepast worden.
Behalve de tank moeten ook de lpg-injectoren en drukregelaar verwijderd worden, de buitenvulling onklaar of verwijderd worden en de lpg-leiding worden verwijderd.
Bekabeling, schakelaar enz. mag blijven zitten.

Gr.

HGCDidam (0), 14 jaar geleden

Kun je dat allemaal zelf, want omdat de LPG installatie echt niet goed meer werkt betekend dat dan ook dat de auto op deze manier niet door de APK komt?

Petje57 (0) PRO, 14 jaar geleden

De uitlaatgaswaarden zullen tijdens de apk aan de keuringseisen moeten voldoen. En die waarden zullen o.a. afhangen van de werking v/d installatie......

Gr.

HGCDidam (0), 14 jaar geleden

Nou da`s mooi balen dan want ze krijgen hem niet meer goed, computer KAN kapot zijn maar dat kunnen ze niet zeker weten een ruil computer schijnt niet te bestaan, dus dat is een kostbare zaak, maar het zo laten kan dus ook niet voor de APK en uitbouwen zal ook wel een aardig wat kosten lijkt mij?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Seat Cordoba of stel zelf een nieuwe vraag.