Seat Ibiza: Trilling bij remmen

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0 16V ABF

Ik heb net een paar maanden nieuwe remschijven en blokken rondom. Ook heb ik nieuwe draagarmen/fuseekogels/rubbers. Meerdere malen laten balanceren en uitlijnen, zelfs een velg uitgericht.

Het probleem: ik dat wanneer ik rond de 50 tot 90km/u rij en licht rem, het stuur als een gek gaat trillen. Rem ik vol, dan trekt de auto naar links en trilt ook wel wat. Rem ik voor een drempel redelijk vol en ga over de drempel al remmend dan blokkeert de boel en stuitert de auto nogal. (Dit doe ik niet dagelijks, het viel me een keer op, ik rem nl. bijna nooit als ik een drempel op/af ga).

Ik dacht aan,
* remschijven voor krom,
* schokdempers slecht (100.000km),
* aandrijfas,
* Veerpootlager?

Ik hoorde dat je bij sommige profile tyrecenters je schokdempers kan laten testen. Alleen in de buurt van A'dam doen ze het weer niet.

DiMacho

Geplaatst door DiMacho (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Seat Ibiza? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Hans4037 (0) PRO, 16 jaar geleden

Als er een remtang niet goed gangbaar is krijg je dit ook ,dat verklaart misschien ook het naar links trekken bij hard remmen.

Hans

DiMacho (0), 16 jaar geleden

De schokdempers heb ik laten testen en zijn goed. Dus ik ga nu toch van de remschijven uit. Die laat ik onder garantie vervangen.

Weet iemand hoe je de aandrijfas kan testen?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Seat Ibiza of stel zelf een nieuwe vraag.