Seat Ibiza: Uitlaatgasrecycling Temp.Sensor

Bouwjaar: 2010, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.2 TDI

Op 17-05-2013 ongelukje gehad met fiets op dak! Deze is van dak gevallen door achterruit en heeft diverse schades aangericht aan achterklep en bumper. Deze schade is allemaal perfect verholpen door het schade herstelbedrijf maar nu brand er telkens het lampje van het motor management! Soms gaat hij ook weer uit en dan na een tijdje weer aan. Dit was eigenlijk gelijk nadat we de auto weer hadden opgehaald van de schade! Omdat er ook een rammel zat in de achterklep zijn wij terug gegaan naar het herstelbedrijf met deze klacht. Zij hebben toen de klep (mechanisme) afgesteld. Nu was het rammelen iets minder maar nog niet weg! Nu had ik ergens vernomen dat het lampje zelfs kan gaan branden als bijv het achterlicht slecht contact maakt! Dus ik lag gelijk het verband met het rammeltje. Ik met de schade expert gebeld en deze zei dat ik hem eerst moest laten uitlezen. Zo gezegd zo gedaan. Nu geeft hij storing P040500 aan. maar ja, ik ben op internet gaan lezen en heel vaak komt naar voren dat de sensor niet kapot is en dat na vervanging het lampje weer gaat branden. En echt goedkoop is die sensor niet! Wat te doen? Ik heb het idee dat het toch in het sluitingsmechanisme zit of is het toch iets motorisch?

Raynaki

Geplaatst door Raynaki (0) , lid sinds 10 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Seat Ibiza? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

oldford (0) PRO, 10 jaar geleden

P0405 - Positiesensor klep uitlaatgasterugvoersysteem A (G98) signaal te zwak
Dit is GEEN temperatuur sensor, maar een terugmelding van de positie van de EGR-klep.
Die EGR-klep zit bij je motor voorin, dus het verband met de achterklep zie ik niet.

Kan een defecte sensor zijn, maar een probleem met de bedrading/stekker kan niet worden uitgesloten.

Raynaki (0), 10 jaar geleden

Ok, bedankt. Zal iig terug moeten met achterklep om goed af te laten stellen! Wat sensor betref: hij is na uitlezen gereset en volgens garage kan de storing ook wegblijven. Hoop dat het zo is en zo niet, laten maken!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Seat Ibiza of stel zelf een nieuwe vraag.