Seat cordoba 2.0 8v G3/lpg: uitvallen motor tijdens rit (warme motor)

Bouwjaar: 1997

Hallo allemaal,
Ik ben echt ten einde raad. Ik ben met dit probleem al meerdere malen bij de garage geweest en het probleem blijft maar terug komen. Wie o wie kan me helpen.
Het probleem is: bij de koude start is er nog niks aan de hand, nadat de motor op temperatuur is valt hij uit. Olielampje begint te branden, toeren vallen weg en motor slaat af. Na enige tijd wachten start de motor weer en dan na een kleine tien km valt hij weer uit, dit gaat zo de gehele tijd. Volgens de ANWB krijgt de verdeler geen spanning en na een tijdje wachten is de spanning er weer en kan er weer gestart worden.
Wie kent dit probleem en heft er misschien een oplossing voor. Dit geeft levensgevaarlijke situaties op en de durf om te rijden wordt ook minder.

Wietse

Stawie

Geplaatst door Stawie (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Seat Cordoba? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

alexander242 (0) PRO, 19 jaar geleden

Ik weet niet wat de ANWB precies bedoeld,maar als het regelmatig tot vaak voorkomt is het niet zo moeilijk probleem in mijn ogen.Als het maar zeeeer af en toe gebeurt is het wel voor de garage/dealer een moeilijke zaak.

Een goeie monteur kan met een 2-kanaalsscoop een goeie diagnose stellen.Zelf zal ik hem aansluiten op de bobine en de injector en net zolang rijden totdat ie uitvalt.Met deze scoop kan je zien wat er wegvalt.Onsteking....of de injector....of misschien wel beide.Als monteur kan je hier dus goeie info. uithalen en weet waar je het moet zoeken.

Als ik zelf zo mag zeggen geef ik de BDP-sensor (toerentalsensor) als grootste boesdoender aan.Gebeurt weleens vaker.

Meten is weten of je moet hem blind laten vervangen door je garage.

Succes en graag effe een feedback terug als er meer info. of als het probleem is opgelost A.U.B.

groeten Alexander

Stawie (0), 19 jaar geleden

Alexander,
Ik heb gisteren contact gehad met de garage en zij zeiden dat het de koelvinmotor stuk was en waardaar een relais die de brandstofpomp bestuurd uitvalt. Tevens was de net nieuw geplaatste injector voor het gassysteem ook stuk. Nu maar hopen dat het goed is.

alexander242 (0) PRO, 19 jaar geleden

Raar verhaal van je garage betreft die koelvin ....en inderdaad hopen dat het maar goed gaat.Ik geloof er niet in.

Stawie (0), 19 jaar geleden

Alexander,

zodra het me weer voorkomt, neem ik direct de dbp-sensor voor mn rekening. W e zullen zien, in ieder geval bedankt.

Wietse

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Seat Cordoba of stel zelf een nieuwe vraag.