Seat Ibiza 2011: Ventilatie/radiator draait bij stilstaan af en toe

Bouwjaar: 2011, Brandstof: Diesel, Transmissie: Handgeschakeld, Motorinhoud (cc): 1200, Vermogen (kw): 55

Ik heb sinds kort een Seat Ibiza 1.2 TDI gekocht en ik merkte vandaag dus dat die ventilator bij de motor draait voor een 20/30 seconde.

Zeg maar iets wat je vaak bij veel autos ziet in de zomer al helemaal met airco aan, heb ik dus nu ook en zonder airco aan. Het is zelf 3/4 graden buiten dan doet die dat.

Wel doet de auto het alleen bij motor uitzetten en sleutel ook uit het contact. Dit is toch helemaal niet nodig voor een motor op temperatuur in de winter nu? Ik heb eerder andere autos gereden die het niet doen waarom doet deze het wel?

Vind dat best wel vreemd. Iemand enige suggesties over wat het kan zijn? Auto is wel dealer onderhouden.

seatibiza1.2

Geplaatst door seatibiza1.2 (0) , lid sinds 3 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Seat Ibiza? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

kaleido 1 (1355) PRO, 3 jaar geleden

Je weet zeker dat de airco uit staat , anders uit laten lezen om te kijken of er een fout in zit.

    Ja airco staat 100% uit. Hij gaat trouwens ook zomaar aan na 5 minuten stilstaan. Geeft geen storingen aan. Koelvloeistof was wel laag toen ik hem gisteren kocht heb hem direct bijgevuld en nu kijken of die op raakt. Wat zijn de meeste problemen als er koelvloeistof verlies is? Waar kan ik aan denken en is het dan mogelijk dan de ventilator aangaat wegens koppaking/koelvloeistof? - seatibiza1.2 (0), 3 jaar geleden

kaleido 1 (1355) PRO, 3 jaar geleden

Heb je garantie ?

kaleido 1 (1355) PRO, 3 jaar geleden

Anders de sensoren uitlezen op afwijkingen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Seat Ibiza of stel zelf een nieuwe vraag.