Seat Ibiza Evo1 110Pk: Versnellingsbak!!!!

Bouwjaar: 1998

Heyz,

Ik heb een probleempje met de versnellingsbak.. Het zit zo: Een maand geleden is de kabel van mijn koppeling vervangen (pedaal zat dus gewoon tegen de bekleding). Nadat deze vervangen was gebeurde het soms dat ik nogal wat "tandgeluid" krrrzz meehad als ik schakelde. Maar dat was echt nie zo fel. Dus ik nam daar niet echt veel aan. Nu heb ik wel voor dat ik bijna niet meer in 1e (gaat echt wel niet meer) 3e soms en 5e cava geraak. 2e en 4e zijn geen probleem, alhoewel hij daar soms uitspringt.
Mijn vraagje is nu: da zijn die synchromeshen wss (of hoe schrijf je dat?) Maar wat kan hiervan het probleem zijn. Ook voel ik ( en dat was vroeger niet) als ik mijn auto stilzet zo een precies draaiende stang in mijn pedalen, maar in de rem is dat het meeste. Zo onderkant van de auto precies. Dat dat tegen mijn kabel van de rem of kweet niet wat komt. En als ik de versnellingsbak gewoon in neutraal zet, en zo is links en rechts schud, dan hoor je onderkant auto een geluid van een "stang" precies.
Doe ik er nu goed aan om gewoon de versnellingsbak te laten veranderen, of de versnellingsbak open te smijten, of is mijn koppeling niet meer goed afgestelt, of wat is er nu net?
Verder vragen ook 2 mensen mij de code van mijn versnellingsbak, en 7 niet. Moet ik die code hebben, of zijn alle versnellingsbakke voor een evo 1 oktober 98 hetzelfde??
je ziet, groot probleem :-)

KazzZ

Geplaatst door KazzZ (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Seat Ibiza? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

blijegeit (0) PRO, 19 jaar geleden

Hoi david. Zou je je bericht willen herschrijven en dan ook een paar spaties tussen de regels kunnen laten.

Het is nu totaal onbegrijpbaar en ik denk dan ook dat we je zo niet kunnen helpen!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Seat Ibiza of stel zelf een nieuwe vraag.