Seat Ibiza: Vonken?!

Bouwjaar: 1995

Hallo,

Ik heb een Seat Ibiza uit 1995 1.9D. Ik vond dat mijn verbruik een beetje aan de hoge kant lag. Toen heb ik een tip gekregen dat ik eens kon proberen om mijn rookstop een stukje terug te draaien. Dit heb ik toen een eindje gedaan, maar dat ging ten koste van mijn acceleratievermogen. Toen heb ik het stelschroefje weer een stuk terug gedraait, maar tijdens een proefritje op de snelweg kwam ik erachter dat mij top met 15km/h was gedaalt! Dus ik dat schroefje weer een stukje verder open gedraait... mijn topsnelheid lag een stuk hoger, maar toen ik in mijn achteruitkijkspiegel keek had ik een hele vonkenregen achter me!

Weet IEMAND hoe dit kan? Zit er iets verstopt of is het gewoon een overschot aan brandstof in mijn motor?? En wat de ORIGINELE stand is van de rookstop??

Ik hoop echt dat iemand me kan helpen....

Groetjes

Kevin_Ibiza

Geplaatst door Kevin_Ibiza (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Seat Ibiza? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Alexander243 (0) PRO, 18 jaar geleden

Ik weet niet waar je aan gedraaid hebt,maar dat mag niet zo maar doen.Pomp wordt vaak afgestelt op een speciale bank en worden de afstellingen verzegeld.Je mag dus daar niet aan draaien.

Denk dat je eens langs een diesel specialist moet gaan.Die kan je misschien verder helpen.Was dus een slechte tip van die persoon.

René9499 (0), 18 jaar geleden

Ik heb t idee dat hij doordat ie nu meer toeren draait dat ie je uitlaad schoonblaast dus die vonkenregen zijn gewoon roet deeltjes wat in je uitlaat zat dus dat is niet zo'n probleem als ie schoon is houd dat wel op alleen denk ik dat je je brandstofpomp bij de dealer opnieuw moet laten afstellen. ik denk dat ie nu tijdens het accelereren ook behoorlijk rookt en wat betreft het hoge brandstof verbruik; ik had een inca 1.9D en die liep 1:13 dus ze verbruiken best wel een beetje

Kevin_Ibiza (0), 18 jaar geleden

He mensen, bedankt voor de reacties! Heb er erg veel aan gehad. Heb de rookstop weer terug gedraait, want het verbruik is niet verbeterd. Heb nu mijn brandtoffilter vervangen en verbruik is van 1:13 naar 1:15,5 gegaan :). Nu ga ik ook mijn bougies nog vervangen en dan hoop ik het verbruik normaal is. Sorry voor de late reactie!
Groetjes...

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Seat Ibiza of stel zelf een nieuwe vraag.