Seat Ibiza: Voorgloeien bij warme motor

Bouwjaar: 1996, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9 CL

Een half jaar terug kon ik mijn auto niet gelijk meer starten. Het gloeilampje licht even op en een paar seconden later gaat hij al uit. Mijn monteur heeft de gloeibougies gecontroleerd, die waren goed. Advies gekregen te wachten tot klik, wat aantoont dat de gloeibougies warm zijn, en niet meer te letten op het lampje. Geen problemen meer met starten gehad. Tot een paar weken terug. Er kwam geen klik meer. Dit was nadat de auto de gehele dag in de warme zon had gestaan. Gestart op compressie, en naar de garage gereden. Het relais vervangen, en geen problemen meer. Hij start al gelijk weer na het uitgaan van het lampje. Zo is het tenminste als ik 's morgens de auto (in de garage) start. Afgelopen vrijdag wederom geen klik, en auto weer moeten starten op compressie. Wederom heeft de auto de gehele dag in de warme zon gestaan.
Kan iemand dit verklaren? Tevens moet ik nog even opmerken dat wanneer ik start zonder te wachten op de klik, er wel wat witte rook uit de uitlaat komt. Wanneer ik de auto aan de praat krijg op compressie, dan rookt hij (ook wit) als een gek.

Even een aanvulling: Vanmorgen vanuit de garage zelfde probleem, dus relatie in de zon staan gehele dag gaat denk ik niet meer op.

Hoor graag of iemand weet ik welke richting dit gezocht moet worden. Ben samen met mijn monteur ook al aan het brainstormen, maar alle hulp is natuurlijk welkom.

Alvast dank,

Jelle

Jelle D

Geplaatst door Jelle D (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Seat Ibiza? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

de Dokter (0), 15 jaar geleden

Temperatuur sensor al gecontroleerd of vernieuwd?

Jelle D (0), 15 jaar geleden

Dank voor je reaktie, ik heb de auto vorige week even aan de monteur gegeven. Hij heeft de gloeispiralen gemeten, deze krijgen genoeg spanning. Hij heeft 's morgens en 's middags enkele malen de auto gestart, en enige verschil met mij was dat hij de handchoke gebruikte, ik niet, en dat hij elke maal zonder te wachten op de klik gelijk startte. Toen ik hem donderdag middag weer ophaalde, starte hij weer niet. Enige wat ik kon verzinnen was dat het de gehele dag weer zonnig en warm was. Maar omdat ik hem dit weekend nodig had (Arrow classic rock festival) heb ik hem wel meegenomen. Wanneer ik wacht op de klik, dan start hij wel. Maar omdat het donderdag wederom zonnig en warm was, en de auto daar de gehele dag ingestaan had, denk ik ook steeds meer richting temperatuur sensor. Dus deze week maar eens even kijken hoe we verder gaan. En zowiezo die sensor even vervangen (of misschien uitlezen?).
Jelle

Jelle D (0), 15 jaar geleden

Na een aantal zaken te hebben geprobeerd en vervangen bleek het toch de gloeirelais te zijn.
De nieuwe gloeirelais welke geplaatst was, is dus een kapotte geweest. Na opnieuw meten en
vervangen van de gloeirelais is het probleem opgelost en start de auto wederom normaal.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Seat Ibiza of stel zelf een nieuwe vraag.