Seat Ibiza: Vreemd krakend geluid

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9 TDI 130 PK

Mij Ibiza 2003 130 PK TDI Sport heeft tegenwoordig last van een vreemd soort krakend geluid bij het optrekken, en bijvoorbeeld bij het gasgeven na even gas terug te hebben genomen.

Als ik heel geleidelijk aan optrek is dit geluid er bijna niet. Trek ik normaal op (of iets sneller) dan is het geluid hoorbaar. Als ik accelereer tussen de eerste 3 versnellingen ook. Daarna is het eigenlijk verdwenen.
Het heeft volgens mij niets te maken met het gaspedaal of koppeling, deze werken nog perfect. Het lijkt er op dat zodra de motor kantelt dat een motorsteun of iets dergelijks kraakt.

Het is alleen als ik van versnelling wissel of als ik gas geef na even gas terug te hebben genomen. Dus niet tijdens het rijden zelf.

Het geluid dat ik hoor is zeg maar hetzelfde geluid dat als je hoort als je rubbers van je ophanging rot / droog zijn en deze dus kraken als je over een drempel rijdt.

Kunnen dit toch de rubbers van mijn ophanging zijn, omdat als je optrekt de neus van je auto natuurlijk iets omhoog komt?
Of kan dit te maken hebben met een motorsteun of een ander rubberachtig iets onder de kap?

Paulcito

Geplaatst door Paulcito (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Seat Ibiza? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

ricky (0) PRO, 17 jaar geleden

Spuit eens al je draagarmrubbers in met vet,kijken of het dan weg is.

Ricky,

bako (0) PRO, 17 jaar geleden

Je zegt het zelf eigenlijk al een beetje, ik denk dat je een rotte achterste draagarmrubber hebt deze willen nog wel eens stuk gaan laat er eens naar kijken met een bandenlichter ertussen is het zo duidelijk.

tedkroon (0), 17 jaar geleden

Ik had ook zo iets en bleek slechts de oplegrubbertjes van de motorkap te zijn.

Succes!

Groeten Ted.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Seat Ibiza of stel zelf een nieuwe vraag.