Seat Toledo: waterlek

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Diesel, Motorcode: 19 tdi

Mijn seat lekt water lanks de kant van de medepassagier .
Heb verleden jaar een ruit laten steken ,???
Heb ook de boel aan het bekijken geweest langs de motorkap om de overloop
te bekijken maar gaat er niet zo eenvoudig uit ,zijn 2 schroefjes ,zit daar iets aan verbonden binnen in dat ik stuk kan trekken ?
Wie helpt mij op een verder spoor of moet ik terug naar dealer .

raki

Geplaatst door raki (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Seat Toledo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

Mausx (0), 12 jaar geleden

binnenplaat van de deur er opnieuw in lijmen/kitten.

En even de zoekfunctie gebruiken op deze site. het probleem word meerdere malen uitvoerig besproken.

Santa (0), 12 jaar geleden

Klopt, daar zal het probleem zitten.
Een meer simpele (maar ook minder professionele) manier is om de naad tussen de alu deurplaat en het portier met ruitenkit o.i.d. "van buiten af" dicht te kitten. Water komt er dan ook niet meer door en zo kan de deurplaat blijven zitten. (WEL zorgen voor een ononderbroken kitnaad....)
Auto overleeft die methode qua levensduur wel........

raki (0), 12 jaar geleden

Beste mensen

Bedankt al voor reactie .
Heb nu ondertussen inderdaad al enkele gezien met dit probleem .
Ik heb wel gezien met de regen dat de druppels onder het handschoen kastje onder de het dashbord kwam . zou het dan zoals ik al vermelde niet langs de overloop roosters
komen .Het feit is dat ik dat al willen openen heb maar durfde er niet verder aan sleuren wegens er een stof zakje aan verbonden is ???

raki (0), 12 jaar geleden

Vanavond maar weer beginnen zoeken en kastje aan venster aan moterkap geopend en het stofzakje bleek de interieurfilter te zijn ,er uit getrokken en onderaan in de bak zat water . Denk dat het daar niet hoort te zijn en binnen gezogen of overloopt naar binnenin zoals ik zelf vermoede .Nu moet ik maar proberen het eruit te halen of zuigen met een handpompje . Ligt het aan de rooster zal ik wel verder ontdekken ,in elk geval ben ik al op goede weg .

.

raki (0), 12 jaar geleden

Na het kastje terug gedemonteerd te hebben leek het lek dicht te zijn maar juichen was voorbarig ,nu lekte de andere kant .Volledig ruiterwisser mecaniek te demonteren
was de rubber op de rug van het zekering kastje de oorzaak .water liep in plaats van de afvoer mede naar het plastiek deksel . We hebben dat dan maar afgekit ,nu maar afwachten .Normaal gaat dat deksel nooit open wegens defect .
1) Waarschijnlijk is het deksel aan de interieur filter slecht gedemonteerd of op gedrukt bij het sleutelen van de ERG klep die onlangs defect was ????

2) Rubber of plastiek deksel wat versleten of krom getrokken .

Nu maar afwachten en hoop hier mee af te sluiten .

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Seat Toledo of stel zelf een nieuwe vraag.