Seat Toledo: Waterlekkage bij de deur

Bouwjaar: 2001

Hallo,

Ik heb een toledo 1.9 tdi uit 2001. Mooie auto, maar een lastig promleem!

Na regenval of na het wassen van mijn auto, heb ik de gehele ondervloer aan de linkerzijde van de auto nat. Met name de voorkant, voor de berijdersstoel. Ik weet niet exact of het door de regen komt, of een of andere leiding die lekt. Het lijkt alsof de rand onder bij deur water doorlaat. Zou het aan de rubbers liggen? Deze lijken wel goed.

Heeft iemand hier ervaring mee, of dit zelf meegemaakt? Ik zoek met spoed een oplossing, daar ik niet graag een rotte bodemplaat krijg.

Alvast bedankt voor jullie reacties/oplossingen!!

Yvosurf

Geplaatst door Yvosurf (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Seat Toledo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

audia4 (0) PRO, 19 jaar geleden

Loopt de waterbak voor de voorruit wel goed af, hierin zitten rubber tules die wel eens dicht gaan ziten met blaadjes. De bak komt dan vol te staan en het water loopt via de kabeldoorvoeren naar binnen.

succds

blijegeit (0) PRO, 19 jaar geleden

mijn ervaring (als seat monteur) is dat het langs de raammechanismes naar binnenkomt. de oplossing si eenvoudig. verwijder het deurpaneel en kit de hele bups af met een zuurvrije kit. het beste is om het raammechanisme los te halen (niet!!! demonteren, maar gewoon zodat je hem iets naar voren kan halen) en onder de rand af te kitten.. Ook even de schroefjes en laagste clips afdichten... en even de afwateringsgaten aan de ondrkant van je deur nakijken op evt. verstopping.


suc6 ermee

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Seat Toledo of stel zelf een nieuwe vraag.