Seat Toledo: Carkit aansluiten op standaard Seat Audio System

Bouwjaar: 2000

Een paar maanden geleden heb ik een mooie Seat Toledo Signo 1.9 TDi (81kW) uit 2000 tweede hands op de kop weten te tikken.
Nu heb ik alleen een probleem dat ik geen boekje heb van de radio (zal de vorige eigenaar wel kwijt zijn geraakt of zo).
Ik wil nl. een carkit gaan inbouwen en deze aansluiten op de radio...maar....kan dit wel ?
Heeft dat Seat Sound System (Arora of zo ?) wel een telephone mute en de mogelijkheid om het geluid van het telefoongesprek over de boxen te laten horen ?
Hoe lastig is het daarnaast om zo'n carkit zelf aan te sluiten ?

Cyril

Geplaatst door Cyril (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Seat Toledo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

P. Kelder (0) PRO, 19 jaar geleden

hoi,

ja het is mogelijk. op deze radio.

demonteer de radio,

kijk op de achterzijde van de stekkers ( dit zijn er 2, één is van de speakers de andere is de spanningszijde, in deze moet je zoeken.! ) dan zie je dat niet alle positie's bezet zijn in deze stekker.

pak een draad doe één zijde aan massa ( ergens ) en zoek met de andere zijde van de draad in de niet bezette positie's van de stekker aan de radio, ( wel de stekker in de radio laten ) heb je de juiste ingang gevonden, dan zie je nu.. tell,mute op het toestel staan, ( heb je een nokia carkit ) dan komt de gele draad op die positie. die je eerder gevonden hebt.

dus mute werkt met massa,

wil je het geluid over de speakers..!! dan zul je een mutebox moeten kopen. anders gaat het helaas niet werken.


paul,

alexander242 (0) PRO, 19 jaar geleden

Klopt helemaal wat Paul zegt.Positie 2 van de zwarte 8-polige stekker is leeg en hier moet de MUTE op.Hij dempt het geluid tot het gewenste niveau die jij via PROG hebt ingevoerd (volgens mij is dit SMVOL uit me hoofd).Alleen zal het geluid niet terug gaan waar ie op stond.Kan je niks aan doen.

Over je boxen heb je MUTE box nodig zoals Paul al zei.

Houdt wel rekening mee dat als je de radio loskoppelt van ze voeding hij om een geheimcode vraagt die jij dus niet hebt.De dealer kan hem opvragen bij de importeur.Ook kan je gelijk vragen of ze nog een boekje over hebben.Dan weet je hoe die precies werkt.Altijd makkelijk voor je instellingen.

groeten

Cyril (0), 19 jaar geleden

Oke...het gaat dus (wat een opluchting! :) )

Wat betreft die mute-box....die zit bij de mogelijk aan te schaffen carkit standaard bijgeleverd. (Denk aan een Parrot CK3300)
Ik neem aan dat ik deze dan ook ergens op aan kan sluiten ?

Wat betreft die code...die heb ik wel (heeft de leverancier van mijn occasion opgevraagd voor me aangezien bij de koop van mijn Toledo ik een code moest invoeren)

tinus11481 (0), 19 jaar geleden

bij een parrot ck3000 komt het geluid al over de speakers, deze heeft een ingebouwde mute box.Het is gewoon een kwesie van de stekker er tussen klikken en de gele losse draad kan gewoon aan de gele draad van de verloopset. simpel als wat , kan niet missen

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Seat Toledo of stel zelf een nieuwe vraag.