Seat LEON: Witte flush met motorlampje

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Motorcode: AXP, Motorinhoud (cc): 1400, Vermogen (kw): 55

Ik heb een Seat Leon 2001 met een 1.4 motor

Probleem

Me motorlampje begint af en toe te branden. En dat is in het verleden ook al een keer gebeurt. Maar toen liep de motor stuk.

3 jaar net na me aankoop liep in de strenge winter de motor op een hoop. Conclusie er zou te veel flush in het systeem zitten. Andere motor gekocht 1300 euro verder. Modificatie toegebracht en nu lijkt het op het weer begint.

Motorlampje gaat af en toe aan en er zit weer dikke drap in de leiding.

Wat kan ik er mee doen en hoe veroorzaakt het? Ik rij vaak lange stukken.

Ik hoor het graag.

Mvg Dennis
[url=http://postimg.org/image/powimbj73/][img]http://s27.postimg.org/powimbj73/image.j...[/img][/url]

dennisvdveer

Geplaatst door dennisvdveer (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Seat Leon? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

kaleido 1 (1830) PRO, 8 jaar geleden

Je bedoeld sludge , ik zou beginnen met alles goed schoon te maken.
Alle slangen en aansluitingen , volgens mij kijk ik hier tegen de aansluiting op de kleppendeksel aan , deze demonteren en ook goed reinigen achter het schotje.
Je verliest geen koelvloeistof ?

ricky (0) PRO, 8 jaar geleden

Je hebt de slechtere versie van de modificatie zo te zien, alleen een verwarmingselement in die slang zeker? De andere modificatie is een ander luchtfilterdeksel met extra aansluiting en meer slangen die je erbij moet monteren.
Maar goed, je storingslampje gaat branden zeg je dus dat hoeft hier niks mee te maken te hebben, je moet hem als eerste laten uitlezen en kijken welke storing erin staat en dat hier posten en daarna verder kijken. Het vriest nu ook niet dus op dit moment hoef je je over die sludge nog geen zorgen te maken en anders deze slang reinigen en de pot achterop blok (daar waar die slang vanaf komt) inwendig heel goed reinigen of gewoon vervangen of die ander set modificatie monteren mits nog te krijgen is. (ik jaren geleden voor het laatst gemonteerd).

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Seat Leon of stel zelf een nieuwe vraag.