Seat Ibiza: zekering f18 slaat er meteen uit bij contact inschakelen

Bouwjaar: 2008, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1384

Goedendag,zodra ik de wagen op contact zet springt zekering f18 eruit.deze zekering is van instrumentenpasneel,navigatie,electriche spiegels.ik heb alles waar deze draad voeding aan geeft over contact al losgemaakt.dashbord eruit,radio eruit,stekkers los uit deuren gehaald en nog springt deze zekering eruit,hij heeft een zwartgroene draad achter de zekeringkast waar volle massa op blijft staan.Deze storing is er zomaar ingekomen,iemand dit al eens aan de hand gehad oftewel enige tips hoe dit op te lossen/Alvast vriendelijk dank,alfons bakker

alfons262

Geplaatst door alfons262 (0) PRO , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Seat Ibiza? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

ricky (0) PRO, 12 jaar geleden

Als je alle verbruikers en stekkers e.d. al hebt losgetrokken dan zit de sluiting daarvoor. Kan je niet een nieuwe plusdraad trekken vanuit zekeringkast naar het punt van wat je al hebt losgetrokken? Mogelijk overbrug je dan de sluiting.
Of er zit toch nog iets anders aangesloten op die draad.

alfons262 (0) PRO, 12 jaar geleden

je hebt al meer op zo een zelfde probleem gereageerd richard,ik heb de vraagsteller gemaild of hij er ooit nog uitgekomen is maar die reageert niet meer.Het gekke is dat deze storing er zomaar ingekomen is,niks gede en monteerd ofzo,ik ga morgen maar weer verder kijken,nieuwe draad buitenom trekken wordt wat lastig omdat deze draad meerdere componenten voorziet van spanning.als ik wat ga vinden hoor je het.

alfons262 (0) PRO, 12 jaar geleden

Sluiting gevonden op een manier die eigenlijk helemaal niet mag maar het was de snelste!Even alle componenten die zekering f18 voedt eraf gehaald en de zekering eruit gehaald,met een dun stroomdraadje even de zekering overbrugd en even kijken waar de rook vandaan komt!Ik weet het is niet de manier,maar ik moest wat.Bij mij zat de sluiting in de kabelboom ter hoogte van koppelingspedaalsteun.Nouwelijks te zien.Draden die beschadigd waren doorgesoldeerd en probleem opgelost.

ricky (0) PRO, 12 jaar geleden

Mooi dat het weer is opgelost

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Seat Ibiza of stel zelf een nieuwe vraag.